fbpx Skinkestang 🥙 | opskrifter | GastroFun.dk

Skinkestang

Skinkestang
Underrubrik
Her er opskriften pĂĄ den klassiske skinkestang.
Sidst ændret:
Lørdag den 19. januar, 2019 - 10:54
Beskrivelse

Uanset om du serverer den kold eller varm, til salat eller til brød, er skinkestangen en klassisk ret, som bør tages frem en gang imellem.

Det er en helt utroligt smagfuld ret som kan laves på kort tid og jeg har alle mængderne i hovedet fordi de er så ens.

Det er let at variere mægderne efter ønske, dog bør mængden af flødeost være den samme.

Sværhedsgrad
Udbytte
6 Portioner
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
200 g Flødeost (Ikke light-udgaven)
200 g Champignon (Rensede)
1 bdt Purløg
1 pk Butterdej (Gerne rulle på køl)
Vejledning

Fyldet

Champignon steges på panden indtil de afgiver vand og vandet er kogt væk igen.

Champignon steges indtil vanden er væk
De tre stadier af stegte champingnon - til højre er de færdige

Flødeost lægges i en skål og de varme champignon hældes over og det røres til en samlet masse.

Flødeost og champignon i skål

Sennep og skinkestrimler tilsættes og der klippes purløg i efter smag.

Fyldet til skinkestangen er færdigt
Det færdige fyld til skinkestangen

 

Skinkestangen

Butterdejen rulles ud på bordet til en firkant. Efterhånden snyder jeg altid og køber den der er i en rulle i køledisken, den passer nemlig i størrelsen.

Fyldet fordeles pĂĄ midten af dejen.

Fyldet fordelt pĂĄ butterdejen

Dejen samles og laves til en stang. Brug lidt vand til at "lime" samlingerne med. Her vendte jeg den om og prikkede overfladen for at få en pæn skinkestang ud af det og for at lade evt. damp slippe ud.

Skinkestang klar til bagning
Overfladen er prikket med en kniv for at få et flot udseende når dejen hæver

Desværre fik jeg ikke samlet dejen nok, så den åbnede sig i bunden under bagningen. Nogle forsøger sig med fletninger ved at skære strimler ud fra 2-3 cm fra fyldet og samle disse på midten. Det giver et flot resultat, men er over mit niveau.

Endelig kan den laves som en tærte hvor 2/3 af butterdejen fordeles i en tærteform og resten af dejen lægges over, f.eks i et mønster eller bare med nogle huller prikket i midten.

Sættes i en 200 grader varm ovn i 10-15 minutter eller indtil overfladen er gylden.

Den færdige skinkestang
Den færdigbagte skinkestang som desværre åbnede sig i bunden hvor fyldet flød ud.

 

Noter

Det er vigtigt at den får lov til at hvile når den kommer ud af ovnen. Som nævnt, så serveres den ofte lun eller endda kold sammen med salat, brød eller pasta.

God fornøjelse.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier