fbpx ✅Sauce Bearnaise med brunet smør😍 | opskrifter | GastroFun.dk

Sauce Bearnaise med brunet smør

Sauce Bearnaise med brunet smør
Beskrivelse

Den klassiske bearnaisesovs, her i en udgave med brunet smør.

Det brunede smør giver karakter og et ekstra pift til saucen og løfter den smagsmæssigt til et anderledes, men uhyre velsmagende, niveau.

Server til det, du normalt vil servere en lækker bearnaise.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
140 g Smør (klaret)
40 g Smør (brunet)
3 Æggeblommer (økologiske)
2 spsk Bearnaise essens (hjemmelavet eller fra flaske)
  Krydderier (salt og peber)
  Estragon (frisk eller tørret, hakket)
Vejledning

Pisk essensen og æggeblommerne sammen i en skål over vandbad, til det skummer og tykner. 

Herefter hældes det brunede smør i lidt ad gangen - igen under kraftig piskning. Når du løber tør for det brunede smør, så skift til det klarede smør.

Bliv ved i et par minutter, indtil saucen er tilpas tyk og cremet.

Tilsæt til sidst hakket estragon, salt, peber og citronsaft. 

Saucen er klar til servering og skal spises straks. 

Server den gerne i en lille kasserolle, der har ligget i vandbadet. Den hjælper med at holde saucen på den rigtige temperatur lidt længere tid. Man risikerer nemt at få en sauce der bliver for varm, hvis den forbliver i gryden, der har været på komfuret.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Hovski-sauce-ski
Artikel
Redaktion
Brunet smør
Opskrift
Per Asmussen