Sauce Bearnaise med brunet smør

Sauce Bearnaise med brunet smør
Sidst ĂŚndret:
Tirsdag den 29. oktober, 2019 - 10:42
Beskrivelse

Den klassiske bearnaisesovs, her i en udgave med brunet smør.

Det brunede smør giver karakter og et ekstra pift til saucen og løfter den smagsmÌssigt til et anderledes, men uhyre velsmagende, niveau.

Server til det, du normalt vil servere en lĂŚkker bearnaise.

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
140 g Smør (klaret)
40 g Smør (brunet)
3 Æggeblommer (økologiske)
2 spsk Bearnaise essens (hjemmelavet eller fra flaske)
  Krydderier (salt og peber)
  Estragon (frisk eller tørret, hakket)
Vejledning

Pisk essensen og Ìggeblommerne sammen i en skül over vandbad, til det skummer og tykner. 

Herefter hÌldes det brunede smør i lidt ad gangen - igen under kraftig piskning. Nür du løber tør for det brunede smør, sü skift til det klarede smør.

Bliv ved i et par minutter, indtil saucen er tilpas tyk og cremet.

TilsÌt til sidst hakket estragon, salt, peber og citronsaft. 

Saucen er klar til servering og skal spises straks. 

Server den gerne i en lille kasserolle, der har ligget i vandbadet. Den hjÌlper med at holde saucen pü den rigtige temperatur lidt lÌngere tid. Man risikerer nemt at fü en sauce der bliver for varm, hvis den forbliver i gryden, der har vÌret pü komfuret.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.


Sociale medier