fbpx Salat med parmaskinke, æg og honningmelon | opskrifter | GastroFun.dk

Salat med parmaskinke, æg og honningmelon

Salat med parmaskinke, æg og honningmelon
Beskrivelse

Den dejlige italienske klassiker "parmaskinke med honningmelon" blandes her sammen i en dejlig og velsmagende salat.

Vi har opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet", hvor forfatterne Camilla Thrysøe og Mia Schomacker siger følgende om den:

"Parmaskinke og melon er sat sammen i det italienske køkken af en årsag, og med ekstra protein i form af æg, samt sprødhed og fibre fra friske grøntsager bliver denne salat både velsmagende og mættende. Ristede græskarkerner bidrager med sundt fedt og masser af gode næringsstoffer."

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
10 minutter
Ingredienser
  salat (2 håndfulde blandede salatblade)
3 Gulerødder (Mellemstore)
2 Æg (Hårdkogte)
2 spsk Græskarkerner (Saltede og ristede)
150 g Honning melon (Eller cantaloupemelon)
1 spsk Olie
1 spsk Citronsaft
1 spsk Sirup
  Knækbrød (Eventuelt 2 stykker FODMAP-venligt knækbrød)
Vejledning

Skyl salatbladene.

Fjern skrællen fra gulerødderne, og skræl videre med en kartoffelskræller, så du får en masse tynde flager af gulerod.

Skær peberfrugt og melon i tern, og bland det med salat og gulerod.

Fordel parmaskinke og halverede hårdkogte æg over salaten, og drys med ristede græskerner.

Pisk olie, citronsaft og sirup sammen, og fordel det henover salaten.

Server salaten med 1 stykke FODMAP-venligt knækbrød.

Noter

TIP: I stedet for knækbrød kan du spise andet FODMAPvenligt brød eller tilføje kartofler, ris, pasta eller quinoa til din salat, hvis du har rester i køleskabet.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Sund mave – low FODMAP diet"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Salater
Artikel
Redaktion
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion