fbpx Flæskesteg sous vide. 😋 Med sprøde svær, kartofler, brun sovs & rødkål

Saftig flæskesteg med sprøde svær, hvide kartofler, brun sovs og rødkål

Saftig flæskesteg
Underrubrik
Sous vide kamsteg og friturestegte flæskesvær
Sidst ændret:
Fredag den 15. november, 2019 - 14:13
Beskrivelse

Kamsteg er altid en udfordring at lave. For få de perfekte sprøde svær kræves der meget varme. Den høje varme har en tendens til at gøre kødet tørt. 

Vi har her en anderledes måde at lave den klassiske ret med sikkerhed for at sværene er sprøde og kødet er saftigt.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
3 timer
Tid i alt
3 timer, 10 minutter
Ingredienser
600 g Kamsteg
700 g Kartoffel
300 g Rødkål
1⁄2 Appelsin
1 dl Fløde
Vejledning

Sprøde flæskesvær

Start med at skære sværene af kamstegen. Husk at der ikke skal være så meget fedt der hænger på svinehuden Kog sværere i rigeligt vand, i 15 min.

Tør sværere grundigt og lad dem køle af (gerne i fryseren).

  • Kog sværene i frituren i 5 min ved 150 grader, læg dem på et viskestykke mens de tørrer og køler af (gerne i fryseren).
  • Kog sværene i frituren i 5 min ved 170 grader, og lad dem igen køle på et viskestykke. (gerne i fryseren).
  • Kog sværene i frituren i 5 min ved 190 grader, lad dem dryppe af på et viskestykke, drys dem med salt og de er klar til at blive spist.

Flæskesvær

Rødkål

Rødkålet snittes fint og lægges i en skål.

Appelsinen presses og saften hældes udover kålen. Lad det stå og trække på køl i en time og tag det ud 20 minutter før serveringen.

 

Hvide kartofler

Skræl kartoflerne og kog dem i vand med salt i ca. 20 minutter. Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven.

 

Sovs

Lav først en opbagt sovs. Dvs. smelt 10 gram smør ved mellemhøj varme og kom de 2 skefulde mel deri. Pisk hurtigt og tilsæt mælken. Når det tykner igen tilsæt saften fra kødet i vakuumposen, lidt kogevandvand fra kartoflerne og igen derefter fløden.

Smag til med citronsaften, sukkeret og salt og peberet. 

 

Flæskesteg (sous vide)

Kamstegen uden svær krydres med salt og peber på begge sider og vakuumpakkes. Det skal tilberedes i sous vide/vandbad ved 60 grader i 5 timer.

Når kødet tages op af sous viden og tørres, bruges kødsaften fra vakuumposen til saucen. 

Brun kødet af i smør på hver side og skær det ud i passende stykker.

Saftig flæskesteg

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Hvordan kan du så komme i gang med sous vide?



•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sociale medier
Læs også
Flæskesteg sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Flæskesteg med det hele
Opskrift
Per Asmussen
Den færdige flæskesteg serveret i fad med de sprøde svær
Artikel
Ronnie
Dryaged flæskesteg sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Flæskesteg
Opskrift
Per Asmussen
Flæskesteg
Opskrift
Per Asmussen