fbpx Rugfler 👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Rugfler

Rugfler
Beskrivelse

Rugfler perfekte hjemmebagte sandwichbrød til madpakken. Disse rugfler mætter, og kan smøres med pålæg efter eget ønske, med salat, dressing mm. 

Udbytte
20 Stk
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Tørgær (Eller alm. Gær)
1 spsk Groft salt
1 spsk Sukker
3 spsk Olie
5 dl Vand (Lunkent vand)
150 g Rugmel
300 g Hvedemel
Vejledning

Rør gær, sukker ø, salt og olie ud i lunkent vand.

Tilsæt rugmel og rør det godt ud i vandet, inden hvedemelen tilsættes lidt ad gangen. Dejen skal være ret våd, så den klister til fingerne. 

Vend dejen ud på en bradepladen med bagepapir. Kom lidt vand på fingerne og flad dejen ud til den er ca. 1 cm højde og lad den hæve i 60 minutter.

Del dejen med i ønskede størrelser med en kniv.

Bag rugflerne i en forvarmet ovn ved 220 grader varmluft i 10 minutter 

Lad rugflerne køle på en bagerist

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier