fbpx 🍞Rugbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Rugbrød

Rugbrød
Sidst ændret:
Fredag den 21. februar, 2020 - 11:14
Beskrivelse

Lækkert rugbrød fyldt med masser af kerner og lavet på surdej.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 stk.
Forberedelsestid
46 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
47 timer, 55 minutter
Ingredienser
300 g Surdej
9 dl Vand
1 spsk Groft salt
200 g Hvedemel
375 g Rugmel
375 g Rugkerner (Knækkede)
1 ds Hvidtøl (En flaske/dåse)
1 spsk Honning
400 g Rugkerner (Knækkede)
200 g Hørfrø
Vejledning

1. dag:

Opløs surdejen med vandet og derefter salt - gerne i røremaskine.

Tilføj hvedemel, rugmel og rugkerner og rør det godt sammen.

Dæk det til med et viskestykke ved stuetempereatur til dagen efter.

 

2. dag:

Tilføj hvidtøllen og lad det trænge godt ned i dejen. Derefter tilføjes honning, rugkerner, hørfrø, græskarkerner og solsikkefrø.

Rør det godt sammen og tag 300 gram til side og put det i køleskabet til næste gang du bager. Det kan holde sig ca. 4 uger og skal ikke fodres.

Fordel resten af dejen i 2 lige store brødforme (med bagepapir så de ikke brænder på) og stil det til hævning i et par timer ved stuetemperatur. Sørg for igen at have et viskestykke over.

Rugbrød

Derefter glat overfladen og put det i en kold ovn du tænder på 200 grader varmluft og giver det 1 time og 15 min.

Brødet tages ud og lægges på en rist til afkølning.

Rugbrød

Når det er kølet af, fugtes 2 viskestykker som brødet pakkes ind i. Vi plejer at lade det stå natten over hvorefter de pakkes i poser og det ene brød ryger i fryseren.

Læs også
Surdej til rugbrød
Opskrift
Anette
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Hjemmebagt glutenfri rugbrød
Opskrift
Lene Barner Dyg
Rugbrød uden surdej
Opskrift
Anette
Øllebrød med æggesnapscreme
Opskrift
fadlsforlag
Alt du skal vide om rugbrød
Artikel
Redaktion
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier