fbpx 🍞Rugbrød | opskrifter | GastroFun.dk

Rugbrød

Rugbrød
Beskrivelse

LÌkkert rugbrød fyldt med masser af kerner og lavet pü surdej.

Udbytte
2 stk.
Forberedelsestid
46 timer, 40 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
47 timer, 55 minutter
Ingredienser
300 g Surdej
9 dl Vand
1 spsk Groft salt
200 g Hvedemel
375 g Rugmel
375 g Rugkerner (KnĂŚkkede)
1 ds Hvidtøl (En flaske/düse)
1 spsk Honning
400 g Rugkerner (KnĂŚkkede)
Vejledning

1. dag:

Opløs surdejen med vandet og derefter salt - gerne i røremaskine.

Tilføj hvedemel, rugmel og rugkerner og rør det godt sammen.

DĂŚk det til med et viskestykke ved stuetempereatur til dagen efter.

 

2. dag:

Tilføj hvidtøllen og lad det trÌnge godt ned i dejen. Derefter tilføjes honning, rugkerner, hørfrø, grÌskarkerner og solsikkefrø.

Rør det godt sammen og tag 300 gram til side og put det i køleskabet til nÌste gang du bager. Det kan holde sig ca. 4 uger og skal ikke fodres.

Fordel resten af dejen i 2 lige store brødforme (med bagepapir sü de ikke brÌnder pü) og stil det til hÌvning i et par timer ved stuetemperatur. Sørg for igen at have et viskestykke over.

Rugbrød

Derefter glat overfladen og put det i en kold ovn du tĂŚnder pĂĽ 200 grader varmluft og giver det 1 time og 15 min.

Brødet tages ud og lÌgges pü en rist til afkølning.

Rugbrød

Nür det er kølet af, fugtes 2 viskestykker som brødet pakkes ind i. Vi plejer at lade det stü natten over hvorefter de pakkes i poser og det ene brød ryger i fryseren.

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Surdej til rugbrød
Opskrift
Anette
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Hjemmebagt glutenfri rugbrød
Opskrift
Lene Barner Dyg
Rugbrød uden surdej
Opskrift
Anette