fbpx ✅Rugbrød med 🍺brown ale | opskrifter | GastroFun.dk

Rugbrød med brown ale

Rugbrød med brown ale
Beskrivelse

Dejlig opskrift på et surdejsrugbrød med brown ale. 

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad", hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

"RUGBRØD ER ET STÆRKT ELEMENT i nordisk madkultur – på samme måde som øl er det. Det er måske derfor, at det er blevet indtaget sammen i århundreder.

Men øl kan også bruges i rugbrødet, og her kan man påvirke smagen med den øltype, man vælger at bruge.

I dette tilfælde går vi efter en sød og mørk smag."

Udbytte
1 stort rugbrød
Foreberedelsestid
12 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
13 timer, 45 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Surdej, 1. skridt)
2 dl Øl (Brown ale)
200 g Rugmel (Groft. Gerne stenformalet)
  Opskriftsgruppe (Surdej, 2. skridt)
6 dl Øl (Brown ale)
2 dl Vand (Lunkent)
15 g Salt
600 g Rugmel (Groft. Gerne stenformalet)
400 g Rugkerner (Knækkede)
  Smør (Lidt. Til brødformen)
Vejledning

Rør mælk, øl og mel sammen, og dæk skålen med film.

Lad dejen stå i 3 dage ved stuetemperatur, ca. 23-25°C.

Når tiden er gået, skal der gerne være små bobler i dejen.

 

Kom alle ingredienserne inklusive surdejen i en skål, og rør det godt sammen til en ensartet og lind masse.

Dejen er for tynd til, at den kan håndæltes, så rør den med en trægrydeske eller på en røremaskine.

Tag gerne 500 g surdej fra, til næste gang der skal bages rugbrød.

I så fald: Kom surdejen i en lufttæt plastikboks, og sæt den i køleskab. Den kan snildt holde sig i en måned.

 

Kom dejen i en smurt 3 liters brødform eller to mindre, og dæk med film eller et rent viskestykke.

Lad derefter brødet hæve i minimum 12 timer, til det er hævet op til kanten.

Måske tager det endnu længere tid, helt op til et døgn.

Specielt første gang man bruger surdejen, kan det tage længere tid, før den er aktiv nok.

 

Bag brødet ved 180°C i 75 minutter.

Tag det ud af formen, og lad det køle af på en bagerist, inden det skæres.

Source

Vi har fået opskriften fra bogen: "Øl og mad"

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Surdejsrugbrød
Opskrift
Per Asmussen
Rugbrød med surdej
Opskrift
Benjamin
Rugbrød
Opskrift
Anette
Rugbrød
Opskrift
Anette
Rugbrødschips
Opskrift
Thomas