Rodfrugt kage

Rodfrugt kage
Sidst ændret:
Onsdag den 6. januar, 2021 - 13:55
Beskrivelse

Lækker rodfrugtskage med gulerødder og rødbeder og en lækker frosting.

Vi har opskriften fra bogen: "Vild med rødder", skrevet af forfatterne: Marie Melchior & Betina Hastoft.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
40 minutter
Hviletid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
200 g Rødbede (gule)
3 Æg
225 g Sukker
1 1⁄2 dl Olie (smagsneutral)
300 g Mel
2 1⁄2 tsk Bagepulver
3 tsk Kanel
75 g Pekannødder (eller valnødder)
  Opskriftsgruppe (Frosting og pynt)
100 g Smør (blødt)
100 g Flødeost
50 g Pekannødder (eller valnødder)
Vejledning

Tænd ovnen på 180 °C. 

Skræl gulerødderne og de gule beder, og riv dem på et rivejern. 

Pisk æg og sukker med en håndmikser, til det er hvidt og skummende. Rør olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter i. Rør dejen godt sammen. 

Hak nødderne groft og vend dem i dejen. 

Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test, om den er gennembagt med en bagenål. Afkøl kagen på en bage rist. 

Når den er kold, pyntes den med frosting. 

Smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker røres sammen, til det er blødt og cremet. Smør frostingen ud over kagen i et tykt lag og pynt med hele pekan - eller valnødder på toppen. 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier