fbpx ✅Risalamande cheesecake🎅🍰 | opskrifter | GastroFun.dk

Risalamande cheesecake

Risalamande cheesecake
Sidst ændret:
Mandag den 2. december, 2019 - 11:27
Beskrivelse

1. søndag i advent og det nu helt legalt at gå juleamok - og det har jeg tænkt mig 😄🎄

Der er så mange skønne opskrifter jeg gerne vil afprøve; vi skal ha lavet bl.a ha lavet konfekt og julekager... 😊

Men først denne herlige risalamande cheesecake... ☝🏻

Er den ikk bar så fin? Den består af helt klassiske smage: mandel/vanillebund, risalamande og kirsebærsovs... ☺️

Den var sjov at lave! Tænker ikk det sidste gang jeg prøver kræfter med cheesecakes 🤗

Risalamande cheesecake
 

Sværhedsgrad
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Bund (Ø20 cm))
25 g Mandler
100 g Smør
  Opskriftsgruppe (Risalamande-creme)
  Husblas (6 blade)
300 g Risengrød (færdiglavet og afkølet)
100 g Flødeost (naturel)
2 tsk Mandelessens (aroma)
  Opskriftsgruppe (Kirsebærgele)
  Husblas (5 blade)
  Opskriftsgruppe (Hvid chokoladesmørcreme)
100 g Smør (blødt)
1 spsk Vand
50 g Hvid chokolade (smeltet)
Vejledning

Bund

Blend vanillekranse, digestive og mandler til små krummer.

Smelt smøren og rør godt sammen med.

Beklæd en springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne og fordel kiksemassen i bunden.

Tryk godt ned til et jævnt og fast lag.

Stil på køl.

 

Risalamandecreme

Læg husblas i blød i koldt vand.

Rør risengrød sammen med flødeost, flormelis og vanillesukker.

Kram den opblødte husblas fri for vand og smelt den i en gryde sammen med mandelaromaen.

Lad det køle ned til fingervarm og vend så lidt af risengrødblandingen i husblassen, så den køles helt ned.

Vend derefter massen over i resten af risengrøden.

Pisk fløden til en let skum og vend den i risengrøden.

Fordel blandingen jævnt på den afkølede bund.

Stil på køl.

 

Kirsebærgele

Udblød husblassen i koldt vand.

Kog sovsen op og stavblend den, så den blir jævn og fin.

Kram husblasen fri for vand og put den i sovsen.

Rør til husblas er smeltet.

Hæld sovsen på din kage og stil på køl til alt er stivnet (ca. 1 time).

Nu kan du pynte din kage med fx mandelflager, tørrede bær og hvid chokolade.

 

Hvid chokoladesmørcreme

Pisk smør, flormelis, vand og vanillesukker godt sammen til luftig creme.

Smelt chokoladen og vend i.

Put i sprøjteposer med forskellige tyl og pynt 😊

Server og nyd 😉❤️ 

Source

Følg min Instagram profil her.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Julefrokosten
Artikel
Redaktion
Risalamande
Opskrift
Mette
Luksus risalamande
Opskrift
Thomas
Risalamande Kage
Opskrift
Lotte Weber
Vegansk risalamande
Opskrift
Muusmann Forlag