Ris a la mande kage

Ris a la mande kage
Sidst ændret:
Tirsdag den 8. december, 2020 - 12:32
Beskrivelse

Cirka 2 timer kræver det at kunne trylle denne herlighed frem: 

En lækker risalamande kage bestående af en vanlijekransebund, risalamandemousse, kirsebærgele og toppet med brændte mandler.

Ris a la mande kage

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Tilberedelsestid
2 timer
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Vaniliekransebund)
  Salt (lidt)
  Opskriftsgruppe (Risalamandemousse)
3 dl Fløde
40 g Sukker
  Opskriftsgruppe (Kirsebærgele)
1⁄2 dl Kirstebærvin
2 spsk Citronsaft
  Opskriftsgruppe (Brændte mandler)
1⁄2 dl Vand
100 g Sukker
100 g Mandler
1 knsp vanilje (eller lakrids eller kanel - afhængig af hvilken smag du ønsker)
Vejledning

Vaniliekransebrund

Det hele blenden sammen og kommes i en 20 cm springform.

NB: Hvis du ikke vil have chokoladebånd eller en ”nøgen” kage men derimod vaniliekransesider så lav en ekstra portion så du kan få siderne med også. 

 

Risalamandemousse

Husblassen lægges i blød i koldt vand. Risengrøden varmes op, smages til med sukker og vaniliesukker og husblassen røres ud deri. Hvorefter risengrøden køles lidt af.  Flødes piskes og vendes i risengrøden så det bliver en luftig risalamande. Derefter skal den på vaniliekransebunden. Så skal den på køl indtil den har sat sig. 

 

Kirsebærgele

Hvis man har tid og mulighed så kan denne sagtens laves som en almindelig gele baseret på kirsebær. Har bare valgt kirsebærsovs da det passer ind i risalamanden  
Læg husblassen i blød. Derefter skal kirsebæsovsen varmes op og citronen tilsættes. Hvis du ikke vil have bærerne med så si dem fra. Når sovsen er varm så skal husblassen opløses deri. Gele’en afkøles og forsigtigt hældes ud over kagen og så på køl. 

 

Brændte mandler

Fremgangsmåde: det hele blandes på panden og varmen skal være lige under max. Så skal du ellers bare røre med en træske indtil mandlerne har den ønskede udseende. PAS på for det går hurtigt fra det vi kender som brændte mandler til mere mandler med smeltet sukker. 

Mandler anrettes på kagen som man synes ser bedst ud. Jeg har valgt at hakke dem og anrette dem som 3 små stjerner

Hvis man gerne vil give den lide mere wow effekt kan du eventuelt peppe den op med et chokoladebånd med chokoladefarve i. der er masser af muligheder 

Glædelig jul.

Ris a la mande kage

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier