fbpx ūü¶źRejechips med gr√łn mayonnaise | opskrifter | GastroFun.dk

Rejechips med gr√łn mayonnaise

Rejechips med gr√łn mayonnaise
Sidst ændret:
Tirsdag den 1. oktober, 2019 - 13:25
Beskrivelse

I forbindelse med en undervisningslektion i madkundskab for en 6. klasse, blev jeg inviteret til at komme med et par opskrifter i molekylær gastronomi.

Denne ret var en af dem. Selvom der ikke er gang i kemikalier, så var der masser af udfordring og sjove teknikker til denne opskrift.

Rejechips med gr√łn mayonnaise

For at lave en skriggr√łn mayonnaise, er det vigtigt at bruge en plante, der indeholder meget klorofyl, eksempelvis¬†persille, basilikum eller bladselleri.

Ungerne elskede både chipsene og mayonnaisen!

Retten egner sig som en super appetizer eller snack.

Rejechips med gr√łn mayonnaise

 

Sværhedsgrad
Udbytte
10 personer
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
50 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Gr√łn olie)
1⁄2 l Olie (smagsneutral)
  Opskriftsgruppe (Gr√łn mayonnaise)
3 tsk Salt
3 spsk Sennep
1⁄2 l Olie (ovenst√•ende gr√łnne olie)
  salt og peber (fra kv√¶rn)
  Citronsaft (til smag)
  Opskriftsgruppe (Rejechips)
1 l Olie (fritureolie eller rapsolie)
10 Rejechips (ukogte)
Vejledning

Gr√łn olie

  1. Blanch√©r/skold persillen og t√łr den godt af.
  2. Blend olien sammen med persillen, gerne i et par minutter afhængigt af hvor god din blender er.
  3. H√¶ld din urteolie gennem en fugtig stofble/ostekl√¶de, s√• du kun har den rene, gr√łnne olie tilbage.

 

Gr√łn mayonnaise

  1. Pisk æggeblommer sammen med salt, sennep og æbleeddike.
  2. Tils√¶t din gr√łnne olie lidt ad gangen. Forts√¶t med at piske, indtil du har n√•et den √łnskede tykkelse p√• mayoen. Bliver den for tyk, kan du blande lidt vand eller mere eddike i.
  3. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Rejechips

  1. H√¶ld olien i en halvstor gryde uden teflon-/slip-let-bel√¶gning. Det er vigtigt, at gryden kan t√•le h√łje temperaturer!
  2. Sæt gryden på komfuret og varm olien op til cirka 180 grader celsius. Tjek temperaturen med et termometer.
  3. L√¶g 3 - 4 chips i olien ad gangen og vent til de er poppet. Det tager et sted mellem 10 og 20 sekunder, og de er f√¶rdige, n√•r de er "kr√łllet op".
  4. Tag de f√¶rdige rejechips op af olien med en tang. Tangen skal selvf√łlgelig kunne holde til varmen, s√• brug √©n af metal!
  5. L√¶g chipsene til at dryppe af p√• en tallerken med k√łkkenrulle.
  6. Gentag med de resterende rejeschips.

 

Servering

Rejechips med gr√łn mayonnaise

  1. Kom den gr√łnne mayonnaise p√• en spr√łjtepose og spr√łjt lidt ud p√• hver rejechips.
  2. Servér!

 

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Godt nytårsmad
Artikel
Redaktion
Hjemmer√łrt mayonnaise
Opskrift
Redaktion
Mayonnaise
Opskrift
Fattigfeinschmecker