fbpx ✅Porchetta | opskrifter | GastroFun.dk

Porchetta

Porchetta
Beskrivelse

Den lækre og imponerende rulleflæskesteg fra Italien. Stegen tager sig altid flot ud, da den har flæskesvær hele vejen rundt. 

Vores opskrift er krydret med gode klassiske italienske ingredienser (masser af krydderurter, fennikel, hvidløg og citronskal).

Vi har både en vejledning til at lave den på rotisseri på grillen eller i ovnen uden.

Vi har fået opskriften fra bogen: "Kødets mester" - en samtalebog med slagtermester Jan Lund

Udbytte
8 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
3 timer, 20 minutter
Tid i alt
3 timer, 30 minutter
Ingredienser
1 Flæskeslag (Med svær og uden ben og brusk på cirka 3 kg)
6 fed Hvidløg
1 bdt Persille (Frisk)
1 bdt Timian (Frisk)
1 bdt Rosmarin (Frisk)
2 Citronskal (Reven skal af 2 økologiske citroner)
  Peber (Knust)
Vejledning

Befri slaget for ben og brusk.

Flæk slaget og rids sværen som på en flæskesteg.

Læg snittet fennikel og krydderurter samt citronskal på kødsiden, rul slaget sammen og bind stegen smukt sammen med en bomuldstråd til en flot rulle.

 

Stegning i ovn:

Placér porchettaen på en rist over bradepanden med vand, således bliver sværen knasende sprød hele vejen rundt om stegen.

Steg porchettaen 2½-3 timer ved 200° varmluft.

Hold øje med den og skru ned til 170/180°, når sværen har fået en flot kulør.

 

Roterende (ovn eller grill):

En porchetta bliver også meget delikat og saftig, når den sættes på et roterende spyd i ovnen eller på grillen.

Giv den lige så lang tid som i ovnen og pas endnu en gang på, at den ikke bliver brændt.

Endelig er en kuglegrill uanset type også fremragende.

Husk at grille porchettaen ved indirekte varme. 

Nyd fx også skiver af porchetta i sandwich med en god sennep og kold æblekompot.

Noter

Tilberedes porchettaen med svinekam, skal den stege ca. 3½ time.

Tip: Når du skærer en steg med svær, så brug en savtakket brødkniv!

Source

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Kødets mester", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Italiensk for begyndere
Artikel
Redaktion