fbpx Pølsegifler👌 | opskrifter | GastroFun.dk

Pølsegifler

Pølsegifler
Sidst ændret:
Tirsdag den 26. marts, 2019 - 11:16
Beskrivelse

Lækre pølsegifler, der på én gang er bløde og sprøde.

Denne opskrift er meget fryseegnet, lad blot være med at bage giflerne, til de er helt færdige, men tag dem ud, når der er fem minutter tilbage af bagetiden. 

Bag giflerne direkte fra fryseren, og de bliver som friskbagte. 

Sværhedsgrad
Udbytte
16 stk.
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
1 time, 20 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk Gær (25 gram)
1 dl Vand (lunkent)
1 dl Tykmælk (kan erstattes af A38, yoghurt osv.)
1 tsk Salt
1 Æg
75 g Margarine
450 g Hvedemel
  Pølser (gerne pølsehornspølser)
1 Æg (til pensling)
Vejledning

Smuldr gæren i en stor skål eller i et dejfad.

Tilsæt vand og salt.

Rør gæren ud i vandet, til den er helt opløst. Brug gerne et håndpiskeris.

Tilsæt æg og tykmælk til gærvæsken.

Smuldr margarinen i melet - det skal ligne revet ost.

Tilsæt mel/margarineblandingen og ælt dejen sammen.

Læg et klæde over skålen og lad dejen hæve i 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord.

Skær dejen ud i trekanter.

Rul hver trekant sammen om en pølse (bruger du almindelige pølser, skæres de ud i passende størrelse).

Læg pølsegiflerne på en bageplade med bagepapir.

Lad dem efterhæve i cirka 10 minutter. 

Pisk ægget sammen med en gaffel.

Pensl pølsegiflerne med sammenpisket æg.

Bages i cirka 20 minutter ved 200 grader. 

Lad dem afkøle på en bagerist.

Pølsegifler

Noter

Vil du fryse pølsegiflerne, så bag dem kun, til de er knapt færdige.

Når de tages op, bages de fra frossen tilstand, til de er gennembagte og gyldne.

 

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier