fbpx ✅Pizzamandens🍕Pizzadej | opskrifter | GastroFun.dk

Pizzamandens Pizzadej

Pizzamandens Pizzadej
Sidst ændret:
Onsdag den 1. juli, 2020 - 13:12
Beskrivelse

Den lækre og originale pizzadej opskrift fra pizzamanden.

Her afslører vi hemmeligheden bag den helt rigtige og altid lækre pizzadej, som giver den helt rigtige oplevelse af at få den gode pizza fra din lokale pizza pusher.

Sværhedsgrad
Udbytte
6 personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
36 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Pizzadej pizzabund:)
250 ml vand ( iskoldt - kan være op til 500 ml)
12 g Gær
1⁄2 spsk Groft salt
1⁄2 spsk Rørsukker
1⁄3 dl Olivenolie
800 g Hvedemel (gerne økologisk. Kan også tilsættes 50 gr grahamsmel/eller rugmel for at opnå lidt grovhed i pizza. Udskiftes med 50 gr hvedemel)
  Opskriftsgruppe (Pizzasovs:)
1 ds Tomatpure
3 fed Hvidløg
  Timian (efter smag)
  Oregano (efter smag)
  salt og peber (efter smag)
Vejledning

Pizzabund

1) Det er vigtigt du opløser gæren i vandet (start med 250ml), da du ellers ikke kan være sikker på at den bliver helt opløst, og derfor risikerer små gærstykker i dejen.

Afmål vand

2) Hæld nu melen ovenpå vandet og den opløste gær.

Hæld ikke sukker og salt direkte ned i gærvandet, før melet.

Der er vigtigt du hælder salt og sukker i til sidst.

Da salt og sukker sparker liv i gæren, og den med det samme begynder at arbejde.

Hæld så oliven olie i.

gær til pizzadej

3) Hæld nu melen ovenpå vandet og den opløste gær.

Hæld ikke sukker og salt direkte ned i gærvandet, før melet.

Der er vigtigt du hælder salt og sukker i til sidst.

Da salt og sukker sparker liv i gæren, og den med det samme begynder at arbejde.

pizzamel

4) Sæt skålen i røremaskinen, og start nu blandingsprocessen.

Dette skal gøres ved lav hastighed i ca. 2 minutter.

Det er også vigtigt at hvis du allerede nu tilpasser dejens konsistens, altså tilsætter mere vand, hvis den er for tør.

Dejen skal være blød, ikke alt for fast en konsistens, føles den som modelervoks, skal du tilsætte mere vand.

Tilsætter du mere vand senere end efter de 2 minutter, skader du mere end hvis du gør det under blandingsprocessen.

Nu er dejen rørt sammen (blandet), øg nu hastigheden og lad den ælte i ca 4-6 minutter ved ed god hastighed.

Bland mel

5) *Tip: En god dej kan tages og trækkes ud som en god tyggegummi kan, uden den går i stykker, jo tyndere en hinde du kan få når du trækker den ud, jo bedre pizzabund opnår du.

Tag gerne en stikprøve kontrol undervejs.

Resultatet jeg selv fik under denne kontrol var ikke perfekt, men semi okay. Se om du kan gøre det bedre.

test pizzadejen

6) Når pizzadejen er æltet helt færdigt, og du har en god dej, drys lidt mel på bordet, og lig dejen op og ælt den hurtigt sammen til en aflang pølse.

rullet pizzadej

7) Del den nu i 6-8 lige store stykker, og virk dem op (rul) til boller.

Placer dem på en drysset tallerken eller skærebræt, med en fin afstand imellem.

Pak nu husholdningsfilm rund om pizza dejen, så den lukker tæt.

Har du ikke husholdningsfilm, kan du blot skære en frysepose op, og pakke rundt om og sæt dem nu i køleskabet, gerne i 24 timer, altså til næste dag.

pizzadej boller

8) *Tip: Skal du akut, her og nu bruge en god hurtig pizzadej, tilsæt da istedet dobbelt mængde gær, og brug lunken vand stedet, gerne 30-40 grader varmt vand.

Vandet må ikke være varmere end 40 grader, da gæren bliver slået ihjel ved temperaturer højere end 40 grader.

gær til pizzadej

 

Pizzasovs

9) Det er hammerlet at lave sin helt egen pizzasovs, som er mindst lige så god som pizzamandens opskrift.

Forskellen er blot at han får den hjem på dåse.

Tag alle ingredienser og put dem i blenderen, krydderier tilsætter du efter smag, husk timian især, den giver mere smag end du regner med.

tomatsovs hvidløg

10) Blend nu det hele sammen, så alle tomatstykkerne forsvinder.

Du skal ende op med en helt fin tomatsuppe, hvor også hvidløget er hakket ultra fint i blenderen.

hjemmelavet pizzasovs

 

Afbagning af din hjemmelavede pizzadej

11) Start med at tænde din ovn på 250gr, eller 300gr hvis din ovn kan gå sø højt op.

Nu er du klar til at lave dine pizzaer præcis lige så gode som pizzamandens opskrift.

pizza ovn temperatur

12) Tag en af pizzadejs bollerne.

Drys lidt mel på bordet, og klem nu bollerne flade med hånden, og vend dem en gang i melet, så der er mel på begge sider af pizzadejen.

pizzadej klemt flad

13) Tag en kageruller, eller en rullepind som jeg bruger, og rul nu pizzadejen ud i passende størrelser.

De skal naturligvis rulles ud så dine pizzaer bliver helt runde.

Dejen kan godt trække sig lidt sammen igen, så lader du den blot ligge 2 minutter og ruller lidt igen.

Læg dejen på et meldrysset stykke bagepapir, og fordel en god jævn lag af din hjemmelavede pizzasovs.

Husk så, hvis du skal lave en pizza helt rigtigt, starter man med at drysse en god jævn lag mozzarella ost ud over pizzabunden.

udrullet pizzadej

14) Brug aldrig pizzatopping osten, den har absolut intet med ost at gøre, dette er typisk blot fedt og stivelse, som aldrig har set skyggen af ost.

Fordel så din ønskede fyld på pizzaen.

Bruger du en pizzasten skal denne naturligvis være helt gennemvarmet og opnået max temperatur.

Hvis du har lavet dejen på det stykke bagepapir drysset med mel, kan du blot sætte den på pizzastenen med papiret.

Men for den helt rigtige oplevelse og pizzabund, så trækker du blot papiret hurtigt væk med et snuptag i en hurtig bevægelse.

Det er dog vigtigt at du har drysset nok mel på papiret, ellers trækker du blot pizzaen med ud igen.

Har du ikke en pizzasten, så bag den blot på en bageplade i midten af ovnen.

pizza klar til ovn

15) Ved så høj en temperatur skal pizzaen typisk ikke have mere end 5-8 minutter, alt efter temperaturen.

Den bedste resultat opnår du ved oven og undervarme, og det kan helt klart anbefales at du bruger en pizzasten, så bliver resultatet nemlig så meget bedre.

Når pizzaen er færdigbagt, tager du den ud og drysser med eventuelt ekstra krydderi, eller min favorit hvidløg knust i olie.

God fornøjelse.

Pizzadej-opskrift

Kilde

Jeg er selv udlært bager, men i dag arbejder jeg bl.a. med denne hjemmeside.

Læs også
pizzadej
Opskrift
Anette
Pizzadej til tynde pizzaer
Opskrift
Anette
Grov Pizzadej
Opskrift
Thomas
Langtidshævet pizzadej
Opskrift
Anette
Pizzadej
Opskrift
Anette
Pizzadej
Opskrift
Anette
Pizzadej
Opskrift
Anette
Simpel italiensk pizzadej
Opskrift
Thomas
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier