Pitabrød med falafel

Hjemmebagte pitabrød med fyld af falafel, spidskålssalat og yoghurtdressing samt den tyrkiske fetadip haydari, som er en lækker, cremet dip bestående af bl.a. fetaost og bagt rød peberfrugt.
Vi giver dig her opskriften på det hele, så du selv kan servere det lækreste, grønne måltid fuld af smag.
Hjemmebagte pitabrød smager bare bedst, og du kan finde vores lækre opskrift lige her.
Falafel:
Læg de tørrede kikærter i blød i vand i et døgn.
Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt i en sigte. Lad dem afdryppe.
Kom de udblødte kikærter op i en blender sammen med de øvrige ingredienser.
Blend det hele godt sammen, til du har en sammenhængende masse, du kan forme til runde kugler.
Form runde falafler med en spiseske i hånden og steg dem i den varme olie i en dyb pande.
Når falaflerne er gyldne på alle sider, tages de op.
Lad de færdige falafler dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Haydari
Skyl peberfrugten, fjern stilk og kerner og del den i to halvdele.
Bag peberfrugten i 25 minutter ved 170 grader varmluft. Den skal være bagt uden at være brændt.
Køl Peberfrugten let af og kom den i en pose. Læg den i køleskabet i 30 minutter.
Flå/Fjern skindet og blend peberfrugten sammen med alle de øvrige ingredienser.
Lad haydarien trække i minimum 15 minutter før servering.
Salat med kål og syltede rødløg
Skyl spidskålen og skær den i kvarte på langs.
Snit kålen meget fint.
Pres citronen og hæld saften i en lille skål.
Rør olivenolie og limesaft sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld dressingen over den fintsnittede spidskål.
Pynt salaten med syltede rødløg.
Yoghurtdressing
Skyl persillen grundigt og lad den dryppe godt af.
Hak persillen mellemfint.
Kom yoghurt i en skål og tilsæt presset hvidløg og hakket persille.
Smag yoghurtdressingen til med salt, peber og friskpresset limesaft.
Servering:
Server de lune, friskbagte pitabrød sammen med fyldet i skåle og lad hver enkelt selv fylde sit brød, som de har lyst.
I stedet for selv at udbløde kikærterne kan du købe udblødte, kogte kikærter på dåse i de fleste dagligvarebutikker. Vær dog opmærksom på, at kikærter på dåse både er udblødte og kogte, hvorfor de er noget blødere i konsistensen end de udblødte kikærter, vi anvender i denne opskrift.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.