fbpx ūüćúPeanutsk√•lūü•ú med ūüć§kokosrejer | opskrifter | GastroFun.dk

Peanutskål med kokosrejer

Peanutskål med kokosrejer
Beskrivelse

Opskrift på en dejlig asiatisk ret bestående af en sobasalat, mangosalat og kokosrejer.

Vi har denne opskrift fra bogen: "Gr√łntsagsgl√¶de", hvor forfatteren Emma Martiny siger f√łlgende om den:

"Her har jeg samlet to asiatisk inspirerede salater med samme dressing og toppet dem med de l√¶kreste, spr√łde kokospanerede tigerrejer.¬†M√•ltidet er super let at bikse sammen, men festligt nok til, at jeg gerne serverer det til en hyggelig venindeaften sammen med en god flaske hvidvin".

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
2 timer, 10 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kokosrejer)
5 spsk Sesamolie
4 spsk Fiskesauce
1⁄2 Limesaft (saft af ¬Ĺ lime)
250 g Tiger rejer (Opt√łede, fra frost)
2 dl Kokosmel
  Opskriftsgruppe (Spr√łd sobasalat)
170 g nudler (Sobanudler)
  Dressing (Peanut-lime dressing)
1⁄4 Spidsk√•l (Brug 1/2 hvis det er et lille spidsk√•l)
4 Guler√łdder (Store)
  Peanuts (√Čn h√•ndfuld)
  kokosflager (√Čn h√•ndfuld - ristede.)
  Mynte (√Čn h√•ndfuld)
  Opskriftsgruppe (Asiatisk mangosalat med peanuts)
1 bdt Koriander (Og/eller mynte)
150 g Edamameb√łnner (Pillede (fra frost))
1 bdt Radiser
  Dressing (Peanut-lime dressing)
  Peanuts (√Čn h√•ndfuld)
Vejledning

Kokosrejer

Bland pressede hvidl√łg, sambal oelek, sesamolie, fiskesauce og limesaft i en sk√•l.

Pil skallen af rejerne, men lad halerne sidde på.

Kom rejerne i sk√•len, og lad dem marinere i minimum 2 timer i k√łleskabet ‚Äď dog gerne natten over.¬†

Tænd ovnen på 200 grader.

Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmelet i en anden tallerken.

Tag rejerne op af marinaden en ad gangen, og vend dem i æg og derefter i kokosmel.

Læg rejerne på bagepladen, og bag dem i ovnen i ca. 7-10 minutter, til kokosmelet er gyldent.

Anret salaterne i skåle, fordel rejerne over, og servér straks. 

 

Spr√łd sobasalat

Denne salat kombinerer nudler vendt i en cremet dressing med spr√łde, friske gr√łntsager.

Tilf√łj avocadoskiver og godt med knas p√• toppen, og du har √©n af forfatterens to go-opskrifter.¬†

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen.

R√łr ingredienserne til peanut-limedressing sammen.

Kom nudlerne i en skål, og vend dressingen i.

Snit spidsk√•len helt fint i tynde b√•nd, og sk√¶r guler√łdderne i tynde stave.

Vend det sammen med nudlerne.

Anret salaten på et fad, og top med skiver af avocado, peanuts, kokosflager og finthakket mynte. 

TIP: Til salaten bruger jeg sobanudler, der er lavet af boghvede og derfor har en let n√łddeagtig smag. Du kan dog sagtens bruge lige pr√¶cis de nudler, du synes bedst om.¬†

 

Asiatisk mangosalat med peanuts

Skyl og t√łr spinaten, og kom den p√• et fad.

Hak koriander og/eller mynte groft, og drys det over spinaten.

H√¶ld kogende vand over edamameb√łnnerne i en sigte, s√• de t√łr op, og fordel dem over salaten.

Skær mango og avocadoer i aflange skiver, og snit radisserne i papirtynde skiver.

Fordel det hele over salaten, og vend let rundt.

R√łr peanut-limedressingen¬†sammen, og dryp den over salaten.

Top med peanuts, og servér straks. 

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Gr√łntsagsgl√¶de, skrevet af Emma Martiny.

Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Peanut-limedressing
Opskrift
fadlsforlag
Salater
Artikel
Redaktion
Skaldyr - guide og opskrifter
Artikel
Redaktion