fbpx 🍝Pasta med konfiteret and og æggeblomme | opskrifter | GastroFun.dk

Pasta med konfiteret and og æggeblomme

Pasta med konfiteret and og æggeblomme
Beskrivelse

Du har nok hørt om confiterede andelår (se opskrift på Confit de Canard her og en sous vide-udgave her) - men hvad med confiterede æggeblommer?

Pasta med konfiteret and og æggeblomme

Confitering betyder "konservering", og det er en konserverings- og tilberedningsmetode fra Frankrig. Det går i sin enkelthed ud på at fødevaren blandt andet tilberedes i fedt.

Confiterede andelår er som bekendt pivmøre, saftige og fulde af smag.

Pasta med konfiteret and og æggeblomme

Ligeledes har confiterede æggeblommer mere smag og konsistens i sig. Det er helt forrygende - og utroligt nemt.

Her serverede jeg begge dele til en skøn hjemmelavet pasta og med revet parmesan samt sprødstegt salvieblade udover. Det smagte fantastisk!

Hvis du ikke vil kaste dig ud i din egen hjemmelavede pasta, kan du også bruge frisk pasta fra supermarkedet :-)

Pasta med konfiteret and og æggeblomme

 

Pasta med confiteret and og æggeblomme opskrift

Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
5 minutter
Tid i alt
1 time, 5 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Confiteret æggeblomme)
90 g Olie (smagsneutral)
  Opskriftsgruppe (Hjemmelavet pasta)
200 g Tipo 00 (du kan ogsĂĄ bruge durum- eller hvedemel)
1 knsp Salt
  Opskriftsgruppe (Confiteret and)
2 AndelĂĄr (confiterede - find link til opskriften i vejledningen)
  Opskriftsgruppe (Topping)
  Salvieblade (mængde efter behov)
  Olie (smagsneutral)
  Parmesan (en god kvalitet og i rigelige mængder!)
  Peber (fra kværn)
Vejledning

Confiteret æggeblomme

De confiterede æggeblommer kan uden problemer laves et par timer på forhånd, så længe du lader dem stå i olien efterfølgende, indtil de skal serveres.

  1. Tænd ovnen på 65 grader almindelig ovn.
  2. Læg hver æggeblomme i hver sin lille skål - jeg brugte to små ramkeiner.
  3. Fordel olien over æggeblommerne, så blommerne dækkes. Tilføj mere olie, hvis der ikke er nok til at dække dem.
  4. Sæt begge skåle med æggeblommerne i den forvarmede ovn.
  5. Lad dem stĂĄ i 60 minutter.

 

Hjemmelavet pasta

  1. Hæld melet ud på køkkenbordet og dan et lille hul i midten med plads til æggene.
  2. Drys først saltet i hullet.
  3. Slå æggene ud ovenpå saltet.
  4. Brug en gaffel til at piske melet ind i æggene, lidt efter lidt. Brug den ene hånd til at skubbe melet ind mod æggene, mens du forsigtigt pisker med den anden hånd.
  5. Tag over med hænderne, når du er 2/3 igennem melet - herefter er det nemlig svært fortsat at bruge gaflen, da dejen er ved at blive for fast.
  6. Ælt dejen godt sammen med hænderne. Det tager typisk mellem 5 - 10 minutter, så det kan godt blive lidt hårdt for hænderne. Brug håndroden. Det letter æltningen en del. Dejen er klar, når overfladen er glat og pæn.
  7. Pensl olien udover dejen.
  8. Pak herefter dejen ind i husholdningsfilm eller læg den i en plastikpose.
  9. Lad dejen hvile heri i 30 minutter - gerne længere.
  10. Hæld herefter dejen ud på et meldrysset bord.
  11. Rul dejen ud og tilføj mere mel, når det er nødvendigt - det tager en del ekstra mel. Dejen skal rulles ud, så den bliver så tynd som muligt.
  12. Drys kagerullen med mel og læg den ultratynde pastadej op på kagerullen.
  13. Rul kagerullen over bordet et par gange med et let tryk.
  14. Drys mel ud pĂĄ bordet og rul pastaen ud herpĂĄ.
  15. Fold pastadejen 4 gange henover sig selv. Det gør det nemmere og hurtigere at skære pastaen ud i skiver.
  16. Skær nu pastaen ud i den bredde, du ønsker den. Jeg skærer gerne min pasta ud i cirka 1 centimeters bredde, men det afhænger af retten. Til en pasta bolognese er det eksempelvis rigtig lækkert at skære pastaen ud i bredere skiver.
  17. Hæld vand og lidt salt i en gryde og bring vandet i kog. Det skal buldrekoge.
  18. Kom pastaen i det kogende vand.
  19. Lad pastaen koge heri i 4 minutter.
  20. Tag den færdige pasta op af vandet med en pasta-ske.

Hvis pastaen ikke skal koges straks efter, du har skåret den ud i skiver, vender du blot alle pastaskiverne i rigelige mængder mel, så de ikke klistrer sammen i mellemtiden. Så kan pastaen fint ligge og vente på at blive kogt.

 

Confiteret and

  1. Læg andelårene på spækbrættet. Jeg brugte confiterede andelår i sous vide fra denne opskrift.
  2. Tag to gafler.
  3. Trevl kødet af andelårene ved hjælp af gaflerne.

 

Topping

  1. Forvarm ovnen pĂĄ 200 grader varmluft.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel salviebladene herpå i et enkelt lag.
  3. Hæld olien i en lille skål og pensl olien på salviebladene.
  4. Sæt pladen i den nu varme ovn.
  5. Lad salviebladene stege. Her vil de skrumpe ind og blive sprøde. Det tager mellem 15 - 20 minutter.
  6. Tag de sprøde salvieblade ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  7. Portionsanret pastaen.
  8. Fordel det trevlede andekød udover pastaen.
  9. Læg en blomme på midten af hver pastaanretning efterfulgt af et generøst lag revet parmesan.
  10. Slut af med den sprøde salvie og lidt friskkværnet peber.
  11. Servér - God appetit!
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Confit de canard sous vide
Opskrift
Anette
Confiteret æggeblomme
Opskrift
Per Asmussen
Hjemmelavet pasta
Opskrift
Anette