Pariser-bede (rødbede pariserbøf)

Vegetarisk udgave af en pariserbøf. Her er bøffen erstattet af en rødbedecreme med bl.a. flødeost, sennep og peberrod.
Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad på 30 minutter", hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:
"Retten til din indre bistro-boy! Nyd den med sprødt rugbrød – det er bedst."
Rødbede creme
Skrub rødbederne, og kom dem i koldt vand uden salt.
Kog dem i 20 minutter.
Skyl dem i koldt vand, og smut skrællen af dem.
Riv dem groft, og bland dem med flødeost og sennep.
Smag til med citronsaft, peberrod og salt.
Rist imens rugbrød i lidt olivenolie på en varm pande, til skiverne er helt sprøde.
Det gør ikke noget, at de knækker.
Krydr med salt.
Æg
Sæt vand over i en gryde, og salt det gavmildt.
Slå æggene ud i en skål med eddike.
Pisk i det kogende vand, så du danner en ”strøm”.
Slå æggene ud i midten af ”strømmen”, og skru ned for varmen.
Lad æggene pochere i det kogende vand i 2-3 minutter.
Tag dem forsigtigt op med en hulske, og trim dem evt.
Anret salat på 2 tallerkner.
Form rødbedemassen let, og sæt den på salaten.
Servér med æg, løg, purløg, kapers, cornichoner, peberrod og sprødt rugbrød.
TIP ”Rødbede-cremen” er også god som dip eller pålæg.
Foto: Lene Samsø



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.