Pariser-bede (rødbede pariserbøf)

Pariserbede (rødbede pariserbøf)
Sidst ændret:
Mandag den 1. februar, 2021 - 13:34
Beskrivelse

Vegetarisk udgave af en pariserbøf. Her er bøffen erstattet af en rødbedecreme med bl.a. flødeost, sennep og peberrod.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad på 30 minutter", hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:

"Retten til din indre bistro-boy! Nyd den med sprødt rugbrød – det er bedst."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
35 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Rødbede creme)
300 g Rødbede (ikke for store)
75 g Flødeost
  Citronskal (lidt)
  Peberrod (lidt, revet)
  Salt
4 skv Rugbrød (ultratynde)
  Salt
  Opskriftsgruppe (Æg)
2 Æg
2 tsk Eddike
  Salt (masser, til vandet)
  Opskriftsgruppe (Desuden)
  salat (2-3 håndfulde blandet )
4 spsk Løg (finthakket)
  Kapers
  Peberrod (revet)
Vejledning

Rødbede creme

Skrub rødbederne, og kom dem i koldt vand uden salt.

Kog dem i 20 minutter.

Skyl dem i koldt vand, og smut skrællen af dem.

Riv dem groft, og bland dem med flødeost og sennep.

Smag til med citronsaft, peberrod og salt.

Rist imens rugbrød i lidt olivenolie på en varm pande, til skiverne er helt sprøde.

Det gør ikke noget, at de knækker.

Krydr med salt.

 

Æg

Sæt vand over i en gryde, og salt det gavmildt.

Slå æggene ud i en skål med eddike.

Pisk i det kogende vand, så du danner en ”strøm”.

Slå æggene ud i midten af ”strømmen”, og skru ned for varmen.

Lad æggene pochere i det kogende vand i 2-3 minutter.

Tag dem forsigtigt op med en hulske, og trim dem evt.

Anret salat på 2 tallerkner.

Form rødbedemassen let, og sæt den på salaten.

Servér med æg, løg, purløg, kapers, cornichoner, peberrod og sprødt rugbrød.

Noter

TIP ”Rødbede-cremen” er også god som dip eller pålæg.


Foto: Lene Samsø 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier