fbpx Paneret rødspætte 😋 | opskrifter | GastroFun.dk

Paneret rødspætte

Paneret rødspætte
Beskrivelse

Prøv at stege en hel rødspætte i stedet for en rødspættefilet - resultatet bliver en saftigere fisk fuld af god smag!

Rødspættefileter er nemme at have med at gøre, men de indeholder ikke lige så meget smag som hele rødspætter med ben. Prøv derfor at stege din rødspætte hel næste gang, fisken står på menuen, og oplev, hvordan den kan smage helt anderledes end de mere forarbejdede fileter.

Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 Æg
1 dl Rugmel
  Krydderier (salt og peber)
  Olie (til stegning)
  Smør (til stegning)
15 g Smør
2 1⁄2 skv Hvedemel
2 1⁄2 dl Grøntsagsfond
2 dl Mælk
1 bdt Persille
  Muskatnød (kan undlades)
  Krydderier (salt og peber)
1 kg Kartofler
Vejledning

Rødspætter:

Start med at gøre rødspætterne rene.

Med spidsen af en kartoffelskræller skrabes blod og eventuelle rester af indmad ud af rødspætten. Bed fiskehandleren om at klippe de små ben, der sidder på side af fisken, af. Ellers kan du gøre det selv med en køkkensaks.

Vask rødspætten grundigt og dup den tør med et stykke køkkenrulle.

Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken.

Bland rugmelet med salt og peber og hæld det ud på en flad tallerken.

Vend rødspætterne i sammenpisket æg og derefter i krydret rugmel.

Opvarm en pande med olie, og kom derefter rigeligt med smør på panden.

Steg fiskene i fedtstoffet ved middel varme i cirka 4 minutter på hver side.

 

Kartofler:

Skræl eller skrub kartoflerne godt, afhængig af hvilke kartofler, du bruger.

Kom kartoflerne i en gryde og hæld koldt vand på, til det dækker.

Tilsæt salt - cirka 1 spsk. per liter vand er passende.

Bring kartoflerne i kog.

Skru ned for varmen og lad kartoflerne koge ved svag varme i 15-20 minutter (kogetiden afhænger af både kartoflernes størrelse og sort).

Når kartoflerne er akkurat møre, tages gryden af varmen.

Hæld vandet fra kartoflerne og server dem straks.

 

Persillesauce:

Smelt smørret i en gryde.

Tilsæt melet og pisk med et håndpiskeris, til melet har opsuget smørret. 

Hæld bouillon og mælk i gryden lidt efter lidt. Pisk godt imellem hver gang, du tilsætter mere væske, til saucen er glat og har en passende konsistens. 

Lad saucen koge igennem over svag varme i 5 minutter for at fjerne smagen af mel.

Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.

Skyl persillen grundigt og tør den.

Hak persillen fint eller mellemfint, alt efter hvad du foretrækker.

Kom persillen i saucen, når denne er taget af varmen. Persillen må ikke koge med, da den så mister sin gode smag.

 

Servering:

Server de stegte rødspætter med kogte kartofler og persillesauce.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sværhedsgrad
Sociale medier