fbpx 🥩👨‍🍳Pandestegt oksehøjrebsbøf✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Pandestegt oksehøjrebsbøf

Pandestegt oksehøjrebsbøf
Sidst ændret:
Onsdag den 3. april, 2019 - 10:00
Beskrivelse

Sashi AAA-kødet er prisvindende og bl.a. kåret som verdens bedste steak. Kødet kommer fra udvalgte kvæg, der græsser på europæiske marker, 

I denne opskrift bruger vi krogmodnet kød, der er modnet i eget modningsskab i 120 dage. Det er uden tvivl "blær" og lidt voldsomt at modne på et så perfekt stykke kød, og så i 120 dage. Vi garanterer dog for, at processen får kødet helt op at ringe smagsmæssigt, så und dig selv at prøve denne gourmetoplevelse ud over det sædvanlige. 

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Personer
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
500 g Oksehøjreb (Sashi AAA oksehøjreb. Modnet i 120 dage)
  Krydderier (Salt og peber)
  Olie (Smagsneutral. Til stegningen)
10 g Smør (Til stegningen)
Vejledning

Krogmodning af kødet

Kødet er modnet i eget modningsskab ved 1,5 grader og 84 % luftfugtighed.

Det handler om at bruge størst mulige udskæringer når det kommer til at tørmodne kød, da skorpen vil blive beef-jerky-agtig og dermed ses som "spild". Skorpen er dog fantastisk til en fond eller som smagsgiver til en sauce/gryderet.

Kødet så sådan ud på dagen, jeg modtog det:

Sashi oksehøjreb

Sashi oksehøjreb

Efter 120 dage blev det taget ud af modningsskabet:

Sashi oksehøjreb

Skær kødet fra benet og skær det i bøffer på cirka 3-4 centimeter. Gem afpudset, da det senere skal bruges til pebersauce.

Sashi oksehøjreb

Tag kødet ud af køleskabet minimum 30 minutter (gerne 60 minutter), før det skal steges. Så undgår du, at kødes "koger" i stedet for at stege på panden, fordi temperaturen er for lav.

Krydr bøfferne med en god flagesalt (gerne Maldonsalt) og friskkværnet peber.

Normalt bliver kød bedst, når det steges på en støbejernspande i ghee (klaret smør), men da dette kød er så marmoreret, som det er, kan det sagtens steges på en teflonpande i en blanding af almindeligt smør og olie. 

Sashi oksehøjreb

Steg kødet cirka 3 minutter på hver side og lad det hvile under et klæde i 5 minutter før servering.

Da kødet her er krogmodnet, er der ikke så meget saft/væske tilbage i kødet. Derfor er det bedre at tilberede det lidt kortere tid end for længe.

Sashi oksehøjreb

Drys igen med en god flagesalt og friskkværnet peber.

Server straks.

Noter

Når kødet er taget fra panden, skal det hvile, inden det serveres. Mange har lært at bruge stanniol til formålet, men det er en dårlig idé, da stanniol ikke giver væsken i kødet mulighed for at fordampe og kødet dermed vil tilberedes videre i løbet af hviletiden.  

Det tørre lag, der fremkommer på kødet efter den lange modningstid, kan sammenlignes med det amerikanske Beef Jerky, som er oksekød der lufttørres og efterfølgende skæres meget tyndt ud. "Laget" er fuld af smag og kan anvendes i f.eks. en sauce til kødet. Skal du ikke bruge det med det sammen, kan det fryses og bruges i fond og saucer efterfølgende. 

Kategori

Hvordan kan du så komme i gang med dry aging?



Vi har disse artikler, der kan hjælpe dig igennem at finde det rette modningsskab eller metode til at komme i gang selv hjemme i privaten:

- Modningsskabsguide

- Dry aging metoder

•    Læs flere artikler/opskrifter omkring dry aging her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere, dry-aging poser eller andet du skal bruge til at komme i gang, så anbefaler vi disse sider:

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier