fbpx Pandestegt karbonader 🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Pandestegt karbonader

Pandestegt karbonader
Underrubrik
Serveret med kartofler, persillesovs og syltede rødbeder
Beskrivelse

Der findes et hav af varianter på karbonader. Hvor jeg kommer fra er en karbonade hakket svinekød (kan også være en blanding af hakket svinekød/kalv) der er paneret i rasp.

Så denne opskrift laves på samme måde som du vil lave en hakkebøf af oksekød, den skal dog paneres.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 dl Rasp
1 dl Hvedemel
1 Æg
  Krydderier (Salt og peber)
15 g Smør
  Salt
20 g Smør
2 spsk Hvedemel
3 dl Mælk
2 dl Vand (Fra kartoflerne)
1 spsk Citronsaft
  Krydderier (Salt og peber)
1 bdt Persille
Vejledning

Karbonader

Tag kødet ud af køleskabet cirka 30 minutter før det skal tilberedes og del det i 4 lige store dele. Form dem som relativ flade hakkebøffer og krydr dem med salt og peber.

Lad kødet stå tildækket indtil de skal steges.

Tænd en pande på middelhøj varme og smelt smørret derpå. Når smørret bruser er karbonader klar til at komme på.

Fordel melet, et pisket æg og raspen på 3 tallerkener og vend dine karbonader i dem startende med melet, ægget og derefter raspen.

Steg dem i 5 minutter på hver side og server straks.

Brug stegefedtet til sovsen, dog kør det igennem en sigte først. 

Karbonader

 

Hvide kartofler

Skræl kartoflerne (eller skrub/vask dem hvis de er friske/nye) og kog dem i vand med salt i cirka 20 minutter.

Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven. Hvis de ikke gør det, så kog dem et par minutter mere og prøv igen.

 

Persillesovs

Skyl persillen grundigt og finhak den.

Lav først en opbagt sovs. Dvs. smelt 20 gram smør ved mellemhøj varme og kom de 2 skefulde mel deri. Pisk hurtigt og tilsæt lidt af mælken ad gangen. Når der ikke er mere mælk, tilsæt vandet fra kartoflerne - igen under kraftig omrøring.

Hæld den hakkede persille i sovsen og smag til med salt og peber. Hvis der stadig mangler smag, kan du tilføje fedtstoffet fra karbonaderne, lidt bouillon eller æbleeddike.

Hvis du ikke er fedtforskrækket, kan du med fordel erstatte lidt af mælken med fløde.

 

Servering

Server din karbonader med kartofler, persillesovs, syltede rødbeder og pynt evt. med persille.

Noter

Brug f.eks. hjemmelavet rasp.

Se f.eks. en opskrift på syltede rødbeder her.

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier