fbpx ✅Ovnbagt torsk | opskrifter | GastroFun.dk

Ovnbagt torsk

Ovnbagt torsk
Sidst ændret:
Torsdag den 9. januar, 2020 - 13:54
Beskrivelse

Lækker opskrift på torsk i ovn, serveret med pesto og en hvidkålssalat, du aldrig glemmer.

Vi har opskriften fra bogen: "Plus 40 minus 10". Bogen er skrevet af Alice Apel Hartvig & Majbritt L. Engell og de skriver følgende tip om opskriften:

"Bag evt. ekstra torsk, så du har til dagen efter, og spis den med tjup-tjup-salat eller grundsalat" (læs bogen)

Sværhedsgrad
Udbytte
2 Portioner
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
25 minutter
Ingredienser
40 g Perlespelt (eller perlebyg eller quinoa)
275 g Torsk
1 spsk Pesto (grøn)
  Citron (2-4 skiver)
1 tsk Estragon (tørret eller lidt frisk estragon)
200 g Hvidkål (snittet fint)
250 g Gulerod (revet groft)
  Krydderurter (2 store håndfulde koriander og persille, finthakket)
10 g Olivenolie (med orangesmag)
  Limesaft (fra 1 lime)
2 spsk Jomfru i det grønne (tørristede nigellafrø)
1 spsk kirsebær (frysetørrede ananaskirsebær)
  kirsebær (4-5 ananaskirsebær, delt på tværs)
1 tsk Pesto (grøn)
Vejledning

Stil ovnen på 175 grader varmluft.

Kog perlebyggen i vand efter anvisning på pakken.

Fordel torsken i et ildfast fad med bagepapir.

Smør torsken med pesto, og læg citronskiver ovenpå.

Drys med salt, peber og estragon.

Bag torsken i ovnen i ca. 15 minutter.

Bland forkogt perlebyg, hvidkål, gulerod, friske urter, olivenolie med orangesmag og limesaft.

Top med nigellafrø og ananaskirsebær, og fordel pestoen over salaten.

Del portionen i 2, og spis 1 portion til frokost og 1 portion til aften.

Kilde

Plus 40 minus 10

Vi har opskriften fra bogen: "Plus 40 minus 10"

Læs også
Vores bedste fiskeopskrifter
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Torsk i ovn
Opskrift
Mette
Rimmet torsk
Opskrift
Per Asmussen
Romanesco med torsk
Opskrift
Anette
Bagt torsk med rødbede
Opskrift
Gyldendal
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier