fbpx Osso Buco Sous Vide 👍 | opskrifter | GastroFun.dk

Osso Buco Sous Vide

Osso Buco Sous Vide
Underrubrik
Serveret med med kogte kartofler, sovs, syltede knoldselleri, smørstegt porrer, selleri og spidskål
Beskrivelse

Ozzo buco i sous vide, med kogte kartofler, syltede knoldselleri, smørstegt salat, og en lækker brun sovs. 

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
60 timer
Tid i alt
60 timer, 5 minutter
Ingredienser
  kg Osso Buco
  Krydderier (Salt og peber)
5 g Smør
500 g Kartoffel
1⁄2 Knoldselleri (1/3 hvis det er stort selleri)
5 g Salt
5 dl Sukker
  Krydderier (Lidt peberrod og æbletern)
1⁄2 Porre
1⁄2 Spidskål
1 Bladselleri (1 stængel )
15 g Smør
  Krydderier (Salt og peber)
10 g Smør
2 spsk Hvedemel
2 dl Mælk
3 dl fond
1 dl Fløde
  Krydderier (Citronsaften, sukker, salt og peber)
Vejledning

Sous Vide Osso Buco

Brun kødet hurtigt af på begge sider, enten på panden eller med en gasbrænder.

Krydr med salt og peber og vakuumpak kødet.

Tilbered det sous vide/vandbad i 60 timer ved 62 grader.

Tag kødet ud af posen og tør det godt af. Gem væsken fra posen til sovsen.

Fyr helt op for en pande og hæld olie på når den er varm. Læg kødet på sammen med smør og giv det 30-45 sekunder på hver side.

Drys kødet med salt og peber og det er klar til servering.

 

Kogte Kartofler

Skræl kartoflerne og kog dem i vand med salt i ca. 20 minutter. Hvis du stikker i kartoflerne med en skarp kniv, så skal de falde af når du løfter kniven.

 

Syltede knoldselleri

Start med at vaske din knoldselleri og "skræl" den. Skær dem i små firkanter a' max. 2 x 2 cm. 

Drys salt henover dem og lad dem trække i 30 minutter.

Bring eddiken og sukkeret i kog i en tykbundet gryde og hæld tilsæt lidt peberrod og æbletern.

Hæld det henover knoldsellerifirkanterne i et glas med låg og sæt det i køleskabet. Jo længere tid det trækker - jo bedre. Giv det dog minimum 5 timer før det skal spises.

 

Smørstegt salat

Klargør ingredienserne, dvs. fjern det yderste blad fra porren og spidskålet samt skær enderne af sellerien. Hak det i cirka 1,5-2 cm chunks og steg det ved middel varme i 10-15 minutter på en pande med smør. Krydr med salt og peber til sidst.

 

Sovs

Lav først en opbagt sovs. Dvs. smelt 10 gram smør ved mellemhøj varme og kom de 2 skefulde mel deri. Pisk hurtigt og tilsæt mælken. Når det tykner igen tilsæt fonden og igen derefter fløden.

Smag til med citronsaften, sukkeret og salt og peberet. 

Når kødet tages op af sous viden og tørres, bruges kødsaften fra vakuumposen til sovsen.

Hvis du ikke er tilfreds med sovsen farve, kan du altid bruge kulør.

Source

Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge SousVide.dk, Imerco.dk, Skousen.dk, KitchenOne.dk eller KitchenTime.dk.


Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier