One pot ramen

One pot ramen
Sidst ændret:
Onsdag den 3. februar, 2021 - 15:59
Beskrivelse

Hurtig og lækker vegetarisk one pot ramen suppe, der får masser af fylde fra de gode asiatiske smage, æg og nudler.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad på 30 minutter", hvor forfatteren Louisa Lorang skriver følgende om opskriften:

"Æggene kan klart bare koges smilende, hvis du ikke orker min lyn-syltning. Det her er favoritmad. Virkelig nemt, så skønt og åndssvagt pænt. Grunden til, at misoen kommer i, når suppen tages af varmen, er, at den ikke bør koge."

Sværhedsgrad
Udbytte
2 personer
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Æg)
2 Æg
1⁄2 dl Soja
2 spsk Sukker
2 spsk Mirin
1⁄2 dl Vand
  Opskriftsgruppe (Ramen)
1 Portobellosvampe (op til 2 efter smag, skåret i skiver)
  Olie (til stegning)
2 fed Hvidløg (fintrevne)
1 spsk Ingefær (revet)
200 g Mukimame (edamamebønner uden bælg)
1 spsk Miso (mørk)
2 spsk Soja
1 tsk Sesamolie
  Opskriftsgruppe (Topping)
  Forårsløg (eller porre, snittede)
Vejledning

Æg

Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 6 ½ minut.

Kom imens soja, sukker, mirin og vand i en kasserolle, og kog det op, til sukkeret er smeltet.

Pil æggene, og kom dem i en kop.

Hæld den varme sojalage over, og lad dem trække indtil servering.

 

Ramen

Steg svampene i olie i en varm wok.

Kom hvidløg og ingefær ved, og lad det sautere med, men uden at det tager farve.

Hæld bouillon på, og kog op.

Kom nudler i, og lad dem dampe med i ca. 1 minut.

Tilsæt mukimame, og varm igennem.

Tag suppen af varmen og rør forsigtigt miso i.

Smag til med soja og sesmaolie.

Fordel suppen i 2 store skåle.

Top med forårsløg, sesamfrø og halve æg.

Servér straks, gerne med chiliolie til.

Noter

Hvis du undlader de syltede æg, er retten vegansk.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier