fbpx ūü•©Oksesteak med blomk√•lsbearnaise | opskrifter | GastroFun.dk

Oksesteak med blomkålsbearnaise

Oksesteak med blomkålsbearnaise
Beskrivelse

Nem og hurtig udgave af b√łf bearnaise, hvor der er skruet ned for m√¶ngderne af sm√łr og tilsat en masse blomk√•l i stedet for.

Retten kan laves på under 30 minutter, så der er ikke langt fra tanke til handling med denne ret.

Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede ‚Äď glutenfri livretter", hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus p√• at hj√¶lpe hendes l√¶sere med at leve s√• glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Grillet steak:)
2 okseb√łffer (ca. 400 gram i alt)
  Opskriftsgruppe (Blomk√•lsbearnaise:)
200 g Blomkål (Renset vægt)
2 tsk Sm√łr
1⁄2 tsk √Übleeddike (Alternativt hvidvinseddike)
  Estragon (Frisk)
  Salt
  Hvid peber (Friskkv√¶rnet. Alternativt sort)
Vejledning

Grillet steak:

Krydr b√łfferne med salt og peber, og grill dem p√• en varm grillpande 2-3 minutter p√• hver side, alt efter hvor tykke de er, og hvor r√łde du √łnsker dem.

 

Blomkålsbearnaise:

Skyl blomkålen, og del den i mindre buketter.

Skyl, slyng og finthak estragonen.

Kog en gryde op med letsaltet vand, og kog blomkålen i halvandet minut.

Gem ¬Ĺ dl af kogevandet, og kasser resten.

K√łr buketterne p√• en foodprocessor eller blender sammen med √¶ggeblommen og sm√łrret tilsat 2 spsk. af kogevandet, til du har en cremet sauce.

Tilsæt lidt mere kogevand, hvis den er for tyk.

Smag til med eddike, salt, evt. hvid peber og estragon.

Source

Vi har f√•et opskriften fra bogen: "Nul hvede ‚Äď glutenfri livretter"

Kategori

Mad

Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Bearnaise
Artikel
Redaktion
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion