fbpx 🥩Oksecuvette i ovn | opskrifter | GastroFun.dk

Oksecuvette i ovn

Oksecuvette i ovn
Sidst ændret:
Torsdag den 12. marts, 2020 - 10:28
Beskrivelse

Oksecuvette er en klassiker, når det lige skal være lidt ekstralækkert, for eksempel når der kommer gæster over til spisning.

Oksecuvette i ovn

Her har jeg serveret oksecuvetten med bagte rodfrugter samt en opbagt sovs, som jeg lavede på fonden fra rodfrugterne og kødet.

Oksecuvette i ovn

Oksecuvette i ovn

Enkelt, klassisk og virkelig lækkert!

 

Oksecuvette i ovn opskrift

Sværhedsgrad
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Oksecuvette)
  salt og peber (friskkværnet)
  Opskriftsgruppe (Bagte rodfrugter)
  Løg
  Timian
  Vand
Vejledning

Oksecuvette

  1. Gnub kødet med salt, peber og rosmarin.

  2. Sæt kødet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

  3. Tag oksecuvetten ud af ovnen og lad den hvile i 20 minutter.

  4. Sæt den tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 minutter.

  5. Tag den ud af ovnen, sluk ovnen og lad stegen hvile i 15 minutter.

 

Bagte rodfrugter

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte.

  2. Skræl gulerødderne og skær dem i passende stykker.

  3. Pil løget og skær det i både.

  4. Steg kartofler, gulerødder og løg kort på panden.

  5. Tilføj rosmarin og timian.

  6. Tilføj lidt vand og lidt rødvin og lad det simre i en halv times tid.

  7. Tag grøntsagerne op af fonden og læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.

  8. Sæt bagepladen i ovnen ved høj varme.

 

Slut af med at lave en opbagt sovs af fonden fra grøntsagerne og kødet og servér.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Cuvette sous vide
Opskrift
Per Asmussen
Dryaged oksecuvette
Artikel
Per Asmussen