fbpx Oksebovstærte med ærter | opskrifter | GastroFun.dk

Oksebovstærte med ærter

Oksebovstærte med ærter
Sidst ændret:
Torsdag den 20. februar, 2020 - 08:45
Sværhedsgrad
Udbytte
3 Portioner
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
1 time, 30 minutter
Ingredienser
250 g Butterdej
400 g Oksebov
1 Løg
66 cl Øl (Porter)
150 g Ærter (Frosne)
Vejledning

Oksebovstærte

Skær okseboven i små tern og vend dem i hvedemel. Brun dem på en pande i smør og olie og tilsæt løgene til panden. Når de har fået stegeskorpe/farve tilsættes øllen og brasser det i ca. 45 minutter under låg.

Efter en halv time tændes ovnen på 170 grader og butterdejen rulles ud på et tærtefad. 

Riv osten på et rivejern så den er nemmere at fordele.

Kødet og løgene tages af panden og fordeles på buttedejsbunden med cheddarosten.

Fordel butterdejsplader ovenpå tærten så den er lukket i siderne og prik et par huller i toppen med en gaffel.

Tilbered tærten i ca. 20-25 minutter i ovnen eller til den er gylden ovenpå.

Oksebovstærte

Lad tærten hvile i 5 minutter før servering.

 

Ærter

Put de frosne ærter direkte fra fryseren og op i en gryde.

Tilsat koldt vand og en smule og kog vandet op. Når det koger skal ærterne kun have ét minut.

Fjern gryden fra blusset og hæld derefter et stort glas koldt vand ned til ærterne og læg låget igen.

Lad dem trække i 2-3 minutter og server straks.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Tøm køleskabet tærte
Opskrift
Anette
cottage pie
Opskrift
Henriette Kristiansen
Lasagne
Opskrift
Per Asmussen