Nyfortolket rugbrødslagkage
Her får I opskriften på en skøn klassiker i ny fortolkning: rugbrødslagkage med hvid chokolade/mokkaskum, boysenbærmarmelade, chokolade og hasselnødder.
Jeg lover! Rugbrød er faktisk ret fantastisk i bunde. Det tilføjer smag, struktur og sødme og i kombination med mild smag af kaffe, let syrlige bær og knasende nødder og chokolade, så har du altså et hit!
Du skal nok kunne lide kaffe i kage til denne her, men kan du ikke det, udelader du bare kaffen og nøjes med en ren chokoladeskum.
Opskriften her er lavet i en Ø20 cm form.
Mokkaskum:
Giv fløde og kaffe et kort opkog i en gryde.
Tag af varmen og tilføj chokolade, rør til det er smeltet.
Stil på køl et par timer, alternativt natten over.
Skal det gå hurtigt, kan du købe en chokomoussé på brev, der bar skal piskes op med mælk - så den klar til brug.
Bunde
Tænd ovnen på 200 grader, alm ovn.
Pisk farin og æggeblommer luftigt.
Blend rugbrød og nødder og vend i æggesnapsen sammen med kartoffelmel, kakao, salt og bagepulver.
Pisk hviderne stive og vend i.
Put dejen i en en springform og bag 20 minutter.
Samling af kagen
Afkøl bunden, del den i 2.
Pisk choko/kaffeblandingen til en luftig skum og saml kagen med et lag skum og marmelade på hver bund.
Top med chokolade og nødder.
Følg min Instagram profil her.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.