fbpx 🍰Nyfortolket drømmekage | opskrifter | GastroFun.dk

Nyfortolket drømmekage

Nyfortolket drømmekage
Beskrivelse

Nyfortolkning af den klassiske drømmekage. Kagen er ved hjÌlp af smü kageringe i portionsstørrelser og pyntet med vanvittig flotte chokoladebünd.

Vi har opskriften fra bogen: "Kageminder", hvor forfatteren Ditte Julie siger følgende om den:

"Naturligvis skulle drømmekagen med, da den er et stort kageminde fra min og mange andres barndom og skoletid. Jeg ville gerne trylle den klassiske bradepande om til en portionsanrettet kage. Det marmorerede chokoladebünd med karamellisereret chokolade smager fuldstÌndig magisk til den svampede drømmekage. En ny klassiker er født."

Udbytte
6 portionskager
Foreberedelsestid
1 time
Tilberedelsestid
1 time, 20 minutter
Tid i alt
2 timer, 20 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Drømmekage)
1 Vaniljestang (God kvalitet)
300 g Rørsukker (Lyst)
3 Æg (str. M/L)
2 tsk Bagepulver
50 g Smør
1 1⁄2 dl SødmĂŚlk
  Opskriftsgruppe (Karamelfyld)
125 g Smør
100 g Kokosmel
250 g Brun farin
2 spsk Sirup (Mørk eller lys)
1⁄2 dl SødmĂŚlk
  Opskriftsgruppe (ChokoladebĂĽnd)
200 g Hvid chokolade (God kvalitet)
200 g Karamel chokolade (God karamelliseret chokolade, gold)
Vejledning

FlĂŚk vaniljestangen pĂĽ den lange led og skrab nĂŚnsomt kornene ud.

Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.

Pisk vanilje, rørsukker og Ìg lyst og luftigt.

Sigt forsigtigt mel og bagepulver i dejen.

Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsÌt sødmÌlk.

Vend blandingen i dejen.

HÌld dejen i seks kageringe (9 cm i diameter og 5 cm høje).

Fyld ringene 2/3 op med dej og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lav fyldet imens.

Lad kagerne køle et par minutter.

Kom smør, kokosmel, farin, sirup og sødmÌlk i en gryde og lad det smelte under omrøring.

Nür kagerne har kølet af et par minutter, fordeles fyldet pü de seks kager.

Skru ovnen op pĂĽ 200 grader varmluft og bag kagerne med fyld i yderligere 5 minutter.

Lad kagerne køle helt af, inden du pynter dem.

Temperer begge chokolader (se noten).

Klip seks stykker kageplast, der passer til kagernes omkreds og højde.

Smør først den hvide chokolade ud pü kageplasten og dernÌst gold chokoladen.

Bland de to chokolader sammen med en kagespatel, sĂĽ der ikke er lufthuller.

PlacÊr chokoladebündene rundt om kagerne og sÌt dem pü køl, sü chokoladen størkner i formen.

Fjern kageplasten og server.

Noter

Temperering af hvid chokolade over vandbad:

Chokoladen skal først opnü temperaturen 45 grader for derefter at blive kølet af til 29 grader.

Source

Kageminder

Vi har opskriften fra bogen: "Kageminder". 

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ
Nyfortolket Othellolagkage
Opskrift
Gyldendal
Drømmekage med butterbeans
Opskrift
Redaktion
Drømmekage med bacon (c)oemands.dk
Opskrift
Redaktion