fbpx Nemme Pandekager 🥞 | opskrifter | GastroFun.dk

Nemme Pandekager

Pandekager
Sidst ændret:
Tirsdag den 22. oktober, 2019 - 09:51
Beskrivelse

Denne pandekageopskrift er de første pandekager jeg prøvede at lave i folkeskolen. Opskriften er fra starten af 90'erne, men har jeg gemt den, da den stadig fungerer.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 Portioner
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
15 minutter
Tid i alt
20 minutter
Ingredienser
160 g Hvedemel
4 dl Mælk
2 Æg
2 knsp Salt
40 g Smør
Vejledning

Start med at tænde for din stegepande, på middelhøj varme. Der bliver altid talt om at den første pandekager aldrig bliver god. Det er en myte, det handler om at panden skal være varm når du går i gang.

Find en kande/stor deciliterskål med hank (med plads til en liter) til at blande ingredienserne i.

Pisk melet og mælken og sørg for at alle klumper er pisket ud.

Pisk æg og saltet i.

Smelt halvdelen af smørret og vend det i dejen.

Smelt en smule smør på panden og hæld 1-1,5 dl. dej på panden (afhængig af pandens størrelse og hvor tykke du ønsker dem).

Bag pandekagen og når dejen begynder at boble (have lufthuller) er den klar til at blive vendt.

Fortsæt med at bage pandekagerne på den måde og server med vaniljeis, bær, sirup eller sukker.

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier
Læs også

Kommentarer