Nem brownie

Nem brownie
Sidst ændret:
Torsdag den 7. marts, 2019 - 00:37
Beskrivelse

En nem og lækker kage, der hverken økonomisk eller arbejdsmæssigt kræver de store investeringer i køkkenet.

Kagen "sætter sig" og får konsistens som en brownie, og så indeholder den ingredienser, de fleste altid har på lager i skabe og skuffer. 

Server den som dessert med is eller som en kage til kaffen.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
45 minutter
Ingredienser
100 g Smør
3 dl Sukker
2 Æg
1 1⁄2 dl Hvedemel
1⁄4 tsk Salt (fint salt)
4 spsk Kakao
Vejledning

Smelt smørret og lad det køle lidt af.

Pisk æg og sukker godt med en elpisker.

Bland hvedemel, vaniljesukker, salt og kakao sammen i en skål.

Sigt melblandingen, og vend den i dejen sammen med smørret.

Rør dejen sammen. Du skal ikke røre for længe eller for voldsomt, stop, når alt er blandet sammen til en jævn masse.

Hæld dejen i en springform foret med bagepapir.

Hak hasselnødderne og strø dem over dejen.

Bag kagen i cirka 30 minutter ved 175 grader (almindelig ovn uden varmluft).

Er nødderne blege, giv da kagen 5 minutter til ved 180 grader varmluft.

Tag kagen ud af ovnen.

Vent med at spise den, til den er helt kold, eller til dagen efter, hvor den er endnu bedre.

Noter

Du kan vende de hakkede nødder i dejen i stedet for at strø dem over kagen. 

Kagen kan serveres som dessert med f.eks. vaniljeis som tilbehør.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier