Næsten vegetarburger

Okay, okay, den her burger er altså NÆSTEN helt vegetarisk!
Hjemme hos os skal der bare bacon i en burger, men derfor kan man jo godt eksperimentere lidt med bøffen. Denne bøf er lavet på sorte bønner. Jeg har nemlig hørt, at sorte bønner skulle være de bedste til bønnebøffer, fordi de har en lidt fastere konsistens og derfor er nemmere at stege.
Skal burgerne være 100% vegetariske, så dropper du bare baconen ;-)
Bønnebøffer
-
Åbn dåserne og hæld vandet fra bønnerne.
-
Pres hvidløget og kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor. Det kan være en god idé at starte med kun at komme de våde ingredienser i blenderen og tilsætte mel og gryn lidt ad gangen, imens der blendes.
-
Blend det til en fast fars.
-
Form farsen til fire bøffer.
-
Kom smør på en varm pande og steg bønnebøfferne i 2-3 minutter på hver side, så de bliver sprøde på overfladen.
-
Læg dem på en tallerken med en skive køkkenrulle.
Pickles
-
Bland alle grøntsager og dilden sammen i en skål.
-
Kom eddike, vand, salt og sukker i en gryde og bring det i kog.
-
Lad det køle lidt ned og hæld det så over grøntsagerne i skålen.
-
Vend det hele sammen og lad det afkøle.
Chilimarmelade
-
Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog.
-
Lad det småkoge i 40 minutter. Husk at røre lidt i det undervejs.
-
Tag en skefuld marmelade og læg det på køl i et par minutter. Er konsistensen som en tynd marmelade, er den færdig, ellers lader du den koge videre lidt længere.
-
Lad marmeladen køle helt ned inden brug.
Samling af burgeren
-
Skær burgerbollerne over og rist dem på skærefladen. Jeg brugte mine brioche burgerboller, som jeg næsten altid har liggende i fryseren.
-
Smør underbollen med mayonnaise og læg en bønnebøf ovenpå efterfulgt af syltede rødløg, feldsalat og rød peberfrugt.
-
Læg et par skiver bacon ovenpå (eller lad være). Her kom jeg ketchup ovenpå baconen, men jeg vil egentlig anbefale, at du holder bacon og ketchup adskilt, så baconen ikke bliver blød. Jeg brugte min hjemmelavede Heinz-ketchup, som smager akkurat som den ægte vare.
-
Smør overbollen med chilimarmelade og læg den ovenpå.
-
Giv burgeren et lille klem og servér.
Se en teaser til vores video hvor vi laver burgerbollen her:
I GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.