fbpx ✅Moussekage🍰med mælkechokolade🍫| opskrifter | GastroFun.dk

Moussekage med mælkechokolade

Moussekage med mælkechokolade
Sidst ændret:
Mandag den 18. maj, 2020 - 08:14
Beskrivelse

NAM NAM NAM!!! 🥳🥳

I dag fik jeg lavet denne lækre chokolademousse-kage med sprød kiksebund, fløjlsblød mousse og lækker chokoladecreme! 🙌🏼🙌🏼 Hvem skal lave sådan en til dig?! 🤩🤩

Den er så nem at lave - og selvom man måske er bange for at arbejde med husblas, har jeg lavet en trin-for-trin-tutorial omkring mousser! 😍😍 Bare tjek i mine højdepunkter i min Instagram profil - find linket i bunden af opskriften!

Moussekagen kræver en form på 20-22 cm i diameter.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 kage
Forberedelsestid
30 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
4 timer
Tid i alt
5 timer, 30 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Kiksebund)
100 g Smør
2 tsk Brun farin
  Opskriftsgruppe (Chokolademousse)
3⁄4 dl Sødmælk
  Opskriftsgruppe (Chokoladecreme)
2 1⁄2 dl Piskefløde
  Opskriftsgruppe (Pynt)
  Bær (friske)
Vejledning

Kiksebund

Blend kiks til fine krummer.

Fx i en foodprocessor.

Ellers kan du banke kiks til krummer med en kagerulle i en frysepose.

Tilsæt brun farin.

Smelt smørret og bland det hele godt sammen.

Pres kiksebunden ned i en form med kageplast og lad den stå på køl, mens du laver moussen.

 

Chokolademousse:

Udblød husblas i koldt vand.

Varm mælk op og smelt husblassen i mælken.

Smelt chokoladen og rør mælk og chokolade godt sammen.

Pisk fløden let stiv.

Vend først en stor ske af den kolde flødeskum i chokolademassen for at temperere den, gentag og vend så chokolademassen i den resterende fløde.

Kom moussen på kiksebunden og stil kagen på køl i mindst 3 timer.

 

Chokoladecreme

Udblød husblas i koldt vand.

Smelt chokoladen i mikroovnen og varm fløden op i en gryde.

Smelt husblassen i den varme fløde og overhæld den letsmeltede chokolade med fløden. Lad det stå 2-3 minutter, inden du rører det sammen til en blank og lækker chokoladefløde.

Kom massen i en frysepose og køl helt ned til 5 grader.

Kom den afkølede chokoladefløde i en skål og pisk den op til den bliver let og luftig. Pas på, den ikke skiller.

Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetylle.
 

Samling af kagen

Tag kagen ud og fjern kageplast. Sprøjt flotte toppe på kagen med chokoladecremen og pynt af med friske bær inden servering.

Rigtig god fornøjelse med det!! 🤩🤩

Source

Følg mig på Instagram her

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Alt om chokolade
Artikel
Redaktion