Mormors sandkage

Mormors sandkage
Sidst ændret:
Søndag den 5. maj, 2019 - 13:19
Beskrivelse

En gammel klassiker hjemme hos os: Mormors sandkage. Kagen minder om pund til pund kage, hvor man bruger en lige stor mængde af sukker, mel, æg og smør/margarine - som oftest et pund af hver (næsten 500 gram). 

Kagen er nem at lave, kræver kun få ingredienser og smager altid dejligt.

Sværhedsgrad
Udbytte
2 kager
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tid i alt
1 time, 25 minutter
Ingredienser
500 g Hvedemel
500 g Sukker
500 g Margarine (Brug gerne flydende)
8 Æg
4 tsk Bagepulver
  Vaniljesukker (6-8 tsk. Kan udelades)
Vejledning

Sukker og smør røres godt sammen (piskes hvis man ikke har røremaskine).

Æg tilsættes under omrøring - et af gangen.

Bagepulver, vanilla og mel tilsættes.

Røres godt sammen (i maskinen).

Hældes i 2 brødforme beklædt med bagepapir.

Bages i cirka 1 time og 15 minutter ved 180° næstnederste rille i ovnen.

Mærk efter med kødnål om den er færdig.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier