fbpx 🥩✅Mørbradbøffer | opskrifter | GastroFun.dk

Mørbradbøffer

Mørbradbøffer
Sidst ĂŚndret:
Tirsdag den 19. marts, 2019 - 14:42
Beskrivelse

Svinemørbrad er ofte pü tilbud, og det er da ogsü et magert stykke kød, der er hurtigt at tilberede.

Kødet er mørt, men indeholder ikke meget smag i sig selv, sü nür du laver svinemørbrad kan du med fordel servere den med en god sauce eller noget andet, der giver smag.

Med den rette tilberedning bliver kødet saftigt og lÌkkert, men steger du det for hürdt eller for lÌnge, bliver det hurtigt tørt.

Denne opskrift indeholder en guide til, hvordan du steger den perfekte mørbradbøf, hvor kødet stadig er saftigt.  

 

SvĂŚrhedsgrad
Udbytte
4 Personer
Forberedelsestid
1 time, 15 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
1 time, 45 minutter
Ingredienser
  Smør (til stegning)
  Olie (til stegning)
  Krydderier (salt og peber)
1 1⁄2 dl Yoghurt (kan erstattes af f.eks. A38 eller et lign. surmĂŚlksprodukt. )
1⁄2 Lime (saften heraf)
1 fed Hvidløg
  Krydderier (salt og peber)
1 kg Kartofler
25 g Smør
  Krydderier (salt og peber)
400 fed Haricots Vert (gerne fra frost)
100 g Bacon (i tern, tørsaltet)
  Peber
Vejledning

Kartoffelklatter:

SkrĂŚl kartoflerne og skĂŚr dem i tynde skiver pĂĽ et mandolinjern.

LÌg dem i en skül med vand og udvand dem i 60 minutter. 

HÌld vandet fra kartoflerne og tør dem godt med et viskestykke.

Smelt smørret i en lille gryde.

LÌg kartoffelskiverne i "klatter" pü en plade bagepapir (se foto), drys med salt og peber og øs lidt smeltet smør over hver kartoffelportion.

Bag kartoffelklatterne i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

  
Mørbradbøffer:

Afpuds mørbradden ved at fjerne sener og hinder fra kødet med en skarp kniv.

SkÌr kødet ud til bøffer med en tykkelse pü 3-4 centimeter.

Krydr let med salt og lad dem trĂŚkke i 30 minutter.

Bank bøfferne let flade med hündroden og drys dem godt med peber og evt. lidt ekstra salt.

Opvarm en pande med olie.

Tilføj en klat smør til olien, og steg bøfferne i 3-4 minutter pü hver side ved medium varme, til de er akkurat gennemstegte.

Tag kødet af panden og lad det hvile under et klÌde.

 

Grønne bønner med bacon:

Kog de grønne bønner i letsaltet vand i et minut.

HÌld vandet fra og lad bønnerne dryppe af.

Steg bacon i tern pü en pande, til den er sprød og gylden.

Tag bacon af panden og lĂŚg det pĂĽ fedtsugende papir. Gem fedtet.

Vend de kogte, grønne bønner i baconfedtet pü panden, lad dem stege lidt med, til de bliver en smule stegte og gennemvarme.

 

Kold sovs med hvidløg og persille:

Skyl persillen grundigt og lad den dryppe godt af. 

Hak persillen fint.

Kom yoghurt i en skül og tilsÌt presset hvidløg og hakket persille.

Smag sovsen til med salt, peber og friskpresset limesaft.

 

Servering:

Server de lÌkre mørbradbøffer sammen med kartoffelklatterne, baconbønnerne og den kolde sovs. 

Mørbradbøffer

Noter

I opskriften har vi brugt hjemmelavet, tørsaltet bacon, der smager intet mindre end fantastisk. Se opskriften her.

I Danmark har vi ikke meget tradition for at servere kolde sovse til stegt kød, men det er vÌrd at prøve, da det supplerer mange retter fortrÌffeligt. 

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Annonce: Mangler du vininspiration til maden - se mere her hos Den Sidste Flaske.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

Sociale medier