fbpx ūü•ĮMini donuts | opskrifter | GastroFun.dk

Mini donuts

Mini donuts
Sidst ændret:
Fredag den 29. november, 2019 - 14:03
Beskrivelse

Efter at have set en opskrift hos Annemette Voss var jeg inspireret til at lave min egen udgave af små mini donuts. Resultatet var lækre, små og luftige mini-donuts med forskellige farver glasur og toppings!

B√łrn elsker at v√¶re med i i madlavningen, og ligesom med¬†muffins og cupcakes¬†kan donuts v√¶re en enormt hyggelig ting at g√• sammen om i k√łkkenet. Kun fantasien s√¶tter gr√¶nser for de mange smagskombinationer og pyntemuligheder.

Donuts kan laves på så mange måder, og der findes faktisk både yeast donuts og cake donuts. Yeast donuts er den slags donut, som de fleste af os nok kender: Det vil sige den meget lette, fluffy slags med et ditto indre. Cake donuts, eller "kagedonuts", er derimod mere bastante og egentlig bare en helt almindelig kagedej, der, ligesom den "almindelige" donut, bliver friturestegt. De er ikke så udbredt herhjemme.

Dette er opskriften på de helt almindelige, dejligt lette donuts, som vi allesammen kender og elsker. Og det tager ikke særligt lang tid at lave sine egne donuts. Disse kan være klar på bare en time, og opskriften giver cirka 35 små donuts

Traditionelt set skal¬†donuts frituresteges i olie, hvilket normalt g√łr donuts til en ret "fed" oplevelse - hvis du forst√•r s√•dan en lille √©n.

Her har jeg brugt en KitchPro Mini Donut Maker, der er et smart mini-donut jern. Der findes forskellige donut makers derude, men det smarte ved at bruge et donut jern er, at man helt slipper for at bruge fritureolie eller andet fedtstof.

 

Mini donuts opskrift

Sværhedsgrad
Udbytte
35 stk.
Forberedelsestid
10 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Hviletid
30 minutter
Tid i alt
1 time
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Dej)
130 g Sukker
175 g Hvedemel
1 1⁄2 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Kardemomme
1 Citron (Skal fra 1 √łkologisk citron)
3⁄4 dl M√¶lk
  Opskriftsgruppe (Glasur)
  Vand (2-3 spsk./koldt)
  Frugt farve (evt.)
Vejledning

Dej

1)    Pisk sukker, æg og vanillepaste hvidt og luftigt.

2)¬†¬† ¬†Vend det smeltede sm√łr og citronskal i.

3)    Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme, og sigt det i dejen.

4)    Tilsæt til sidst mælken og bland forsigtigt sammen.

5)¬†¬† ¬†H√¶ld dejen i en spr√łjtepose og l√¶g den p√• k√łl i en halv times tid.¬†

6)    Klip et hul i enden af posen, og fordel dejen i donuts jernet, helt til kanten. Luk låget på, og lad donuts’ne bage i et par minutter, og flip herefter jernet rundt på hovedet, og bag et par minutter mere.

7)¬†¬† ¬†N√•r alle donuts er bagt, k√łles de af p√• en rist og dyppes herefter i glasur og evt. pyntes.

Pynt evt. med kokos, ¬†krymmel eller hakkede n√łdder.

Noter

OBS! Disse donuts kan ogs√• laves i en m√¶lkefri variant. Erstat blot sm√łrret med Sm√łrbar Blok fra Naturli‚Äô eller anden plantebaseret sm√łr, og brug plantebaseret m√¶lk.

Source

F√łlg mig p√• Instagram¬†her.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbr√łdsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Mini donuts
Opskrift
Anette
Hjemmelavede donuts
Opskrift
Susanne