Marmorkage

Den dejlige og klassiske skærekage marmorkagen er noget vi alle kender fra vores barndom.
En bradepandekage lavet af en sandkage går man sjældent galt i byen med og kagen er nem at lave.
Vi har opskriften fra bogen: "Grigos hjemmebag", skrevet af Markus Grigo, der er kendt fra at være dommer i DR's program: "Den store bagedyst".
Der skal bruges en firkantet bageform på 1,5 liter til denne opskrift.
Sandkage
Smør kageformen og drys den med mel.
Hæld det overskydende mel fra.
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker hvidt i en skål.
Tilsæt æggene et ad gangen under konstant omrøring.
Rør dog ikke for meget, så dejen skiller.
Sigt mel og bagepulver sammen og sigt det i dejen sammen med revet citronskal.
Kom dejen i den smurte kageform og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 1 time.
Lad kagen hvile i cirka 5 minutter i formen, inden du vender den ud på en rist og lader den køle af.
Marmorkage
Smør kageformen og drys den med mel.
Hæld det overskydende mel fra.
Lav sandkagedejen som ovenfor og del den i tre portioner.
Rør en portion dej sammen med kakaopulver og hakket chokolade.
Kom den ene portion lyse dej i kageformen.
Kom den mørke kagedej ovenpå og rør lidt rundt med en ske for at trække spor.
Slut af med den anden portion lyse dej.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 1 time.
Lad kagen hvile cirka 5 minutter i formen, inden du vender den ud på en bagerist og lader den køle af.
Vi har opskriften fra bogen: "Grigos hjemmebag", udgivet af Politikens Forlag.



Har du selv prøvet denne opskrift?
Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.
Du kan også bruge tagget #gastrofundk.
Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?
Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.