fbpx ✅Marmorkage🍰 - den dejlige skærekage| opskrifter | GastroFun.dk

Marmorkage

Marmorkage
Sidst ændret:
Torsdag den 15. august, 2019 - 13:11
Beskrivelse

Den dejlige og klassiske skærekage marmorkagen er noget vi alle kender fra vores barndom.

En bradepandekage lavet af en sandkage går man sjældent galt i byen med og kagen er nem at lave.

Vi har opskriften fra bogen: "Grigos hjemmebag", skrevet af Markus Grigo, der er kendt fra at være dommer i DR's program: "Den store bagedyst".

Der skal bruges en firkantet bageform på 1,5 liter til denne opskrift.

Sværhedsgrad
Udbytte
8 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time
Hviletid
10 minutter
Tid i alt
1 time, 15 minutter
Ingredienser
  Opskriftsgruppe (Sandkage)
  Smør (Blødt. Til at smøre bageformen)
  Mel (Til at smøre bageformen)
250 g Smør (Stuetemperatur)
5 Æg (Stuetemperatur)
250 g Hvedemel (Glutenfattigt)
2 tsk Bagepulver
1 Citron (Fintrevet skal af 1 ubehandlet citron)
  Opskriftsgruppe (Marmorkage)
  Smør (Blødt. Til at smøre bageformen)
  Hvedemel (Til at smøre bageformen)
  Dej (1 portion sandkagedej - som ovenfor)
30 g Kakao pulver (Cirka)
50 g Mørk chokolade (Hakket)
Vejledning

Sandkage

Smør kageformen og drys den med mel.

Hæld det overskydende mel fra.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker hvidt i en skål.

Tilsæt æggene et ad gangen under konstant omrøring.

Rør dog ikke for meget, så dejen skiller.

Sigt mel og bagepulver sammen og sigt det i dejen sammen med revet citronskal.

Kom dejen i den smurte kageform og bag den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 1 time.

Lad kagen hvile i cirka 5 minutter i formen, inden du vender den ud på en rist og lader den køle af.

 

Marmorkage

Smør kageformen og drys den med mel.

Hæld det overskydende mel fra.

Lav sandkagedejen som ovenfor og del den i tre portioner.

Rør en portion dej sammen med kakaopulver og hakket chokolade.

Kom den ene portion lyse dej i kageformen.

Kom den mørke kagedej ovenpå og rør lidt rundt med en ske for at trække spor.

Slut af med den anden portion lyse dej.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 1 time.

Lad kagen hvile cirka 5 minutter i formen, inden du vender den ud på en bagerist og lader den køle af.

Source

Vi har opskriften fra bogen: "Grigos hjemmebag", udgivet af Politikens Forlag.

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Mormors sandkage
Opskrift
Susanne
Mormormad
Artikel
Redaktion