fbpx ✅Madeleinekager👩‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Madeleinekager

Madeleinekager
Underrubrik
med appelsin, mandler og kardemomme
Sidst ændret:
Tirsdag den 3. december, 2019 - 14:24
Beskrivelse

Den klassiske petite madeleine (madeleinekage) med et tvist. Denne franske svampekage der bages i en skal har fået et mellemøstligt tvist i form af den varme krydderier kardemomme og appelsinskal.

Opskriften kommer fra bogen: "Bazaar - Farverig vegetarmad fra Mellemøsten", hvor forfatteren Sabrina Ghayour skriver følgende om opskriften:

"Madeleinekager er noget af de bedste, jeg ved, og jeg kan godt lide at prøve nye varianter af. De er hurtige at lave, og så er de små nok til ikke at slå dig ud efter et stort måltid. Hvis du serverer dem direkte fra ovnen, er de virkelig noget helt særligt. Jeg kan især godt lide madeleinekager med et strejf af citrus, og i denne opskrift kombinerer jeg appelsinskal med kardemomme, hvilket giver en dejlig afdæmpet, krydret smag. Madeleinekagerne gør sig også godt som værtindegaver."

Sværhedsgrad
Udbytte
14 stk.
Hviletid
1 time
Ingredienser
2 Æg
85 g Sukker (strøsukker)
2 tsk Honning
4 Kardemommekapsel (frø fra 4 kapsler, stødt til fint pulver i en morter)
  Appelsinskal (fintrevet skal af 2 appelsiner)
90 g Usaltet smør (smeltet, plus ekstra til at smøre med)
90 g Hvedemel (plus ekstra til at drysse med)
100 g Mandler (malede/mandelmel)
1⁄2 tsk Bagepulver
2 spsk Mælk
  Flormelis (til at drysse med - valgfri)
Vejledning

Kom æg og sukker i en stor skål, og pisk det sammen, til massen er bleg og cremet. Tilsæt honning, kardemomme og appelsinskal, og bland godt sammen. Hæld smeltet smør i efterfulgt af mel, malede mandler, salt og bagepulver. Bland det hele sammen, og rør mælken i. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og sæt på køl i 1 time (eller natten over, hvis du vil).

Forvarm ovnen til 200 grader (180 grader varmluft). Smelt lidt smør, og pensl madeleinekageformene. Drys med lidt mel, og bank overskyndende mel af.

Kom 1 strøget spsk. dej i hver af formene. Bag i 10-12 minutter, til kagerne er gyldenbrune. Vent, til de er kølet lidt af, og tag dem så ud af formene. Gentag med den resterende dej. Sigt lidt flormelis over kagerne, hvis du vil, og server med det samme.

Source

Bazaar

Opskriften stammer fra bogen: Bazaar Farverig vegetarmad fra Mellemøsten

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

 

Sociale medier
Læs også
Couscous med ristet aubergine og gulerod
Opskrift
Forlaget Turbine
Stærke scotch eggs med kidneybønner
Opskrift
Forlaget Turbine