fbpx Madbrød 🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Madbrød

Madbrød
Beskrivelse

Nemt og lÌkkert madbrød med drys af tørret rødbede, tørret skalotteløg og salt.

Brødet er sprødt udenpü og saftigt indeni, og det lÌkre drys bidrager med en anderledes og interessant smag.

Server brødet som tilbehør til supper, eller brug det til tapas.

Udbytte
1 Brød
Forberedelsestid
2 timer, 30 minutter
Tilberedelsestid
25 minutter
Tid i alt
2 timer, 55 minutter
Ingredienser
1⁄2 pk GĂŚr
4 dl Vand
1 1⁄2 tsk Salt
500 g Hvedemel
  Kryddersalt (til drys)
Vejledning

Smuldr gÌren i  en røreskül eller dejfad.

HÌld vand og salt i skülen og opløs gÌren heri - brug et hündpiskeris. 

TilsÌt olivenolie og hvedemel og rør dejen godt sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform og smør formens sider med olie.

LÌg dejen i formen, den skal vÌre jÌvn hele vejen rundt.

LÌg et viskestykke over formen og lad dejen hÌve i 2-3 timer ved stuetemperatur.

Prik nogle huller i dejen (evt. med fingrene) og drys overfladen med en blanding af tørret rødbede, skalotteløg og havsalt.

Bag brødet i en forvarmet ovn uden varmluft ved 200 grader i 25 minutter.

Lad brødet afkøle pü en bagerist inden servering.

Madbrød

Kategori
SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier
LĂŚs ogsĂĽ