fbpx ✅Luksusbiksemad🍳👨‍🍳 | opskrifter | GastroFun.dk

Luksusbiksemad

Luksusbiksemad
Underrubrik
Rester af Iberico Presa - serveret med brød. rødløgschutney og spejlæg
Beskrivelse

Vi hader madspild hos os og sætter en ære i at bruge vores rester. Her er der en sous vide tilberedt Iberico Presa med spejlæg, ristet daggammelt brød, rødløgschutney og creme fraiche dressing.

Udbytte
2 Portioner
Foreberedelsestid
3 minutter
Tilberedelsestid
6 minutter
Tid i alt
9 minutter
Ingredienser
2 Brød (Det kan være boller, flutes eller franskbrød)
  Creme Fraiche Dressing (Efter smag)
1 fed Hvidløg
1 Frisk timian (Kvist)
2 Æg
7 g Smør
Vejledning

Retten er lavet af rester, så alle dele af retten skal laves samtidig.

Brødet skal skæres over og ristes på begge sider.

Kødet skal tages ud af posen og skæres i stykker af ca. 2x 3 cm. Da kødet er tilberedt sous vide, er kødet klar, så turen på panden er kun til at få det lunet med. Til denne ret behøver det ikke at være brandvarmt.

Smørret skal smeltes ved middelhøj varme i en stor sautepande og kødet steges sammen med et delt hvidløg og en timiankvist i den ene side, mens ægget spejles på den anden side. Kødet skal vendes hurtigt, så der kommer lidt mere stegeskorpe og alle sider får lidt varme. Det må ikke få for meget varme, da kødet er tilberedt. 

VI slår blommen i stykker på ægget inden det vendes, men det er en smagssag. 

 

Servering

Det ristede brød skal have lidt creme fraiche dressing på sammen med en skefuld rødløgschutney

Læg ægget oven på og server det hele sammen med kødet.

Biksemad

Noter

Hvis du f.eks. også har rester af kogte kartofler, kan de skæres i små tern og steges sammen med kødet.

Kødet er rester fra den her tilberedning af Iberico Presa. Det er vigtigt når man har med sous vide tilberedt kødrester at gøre, at man straks efter udskæring af kødet pakker det i en pose og køler det ned med det samme. Bakterier har ideelle levebetingelser i temperaturspændet 7-54 grader, så jo hurtigere du kan få kødet ned under de 7 grader, jo bedre.

Kategori

Mad


Vil du selv i gang med sous vide?

•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.
•    Hvis du leder efter vakuumpakkere eller kombiovne med sous vide funktion, så kan du f.eks. besøge:

Sværhedsgrad
Sociale medier