Luksus hakkebøf

Underrubrik
Serveret med knoldselleripure, polenta fritter og pebersauce
Luksus hakkebøf
Beskrivelse

En skøn hverdagsret, hakkebøf, med et præg af luksus!

Vi  serverer her hakkebøffen med sprøde polentafritter, selleripure og en hurtig, men virkelig velsmagende, pebersauce.

Alle smagskomponenter spiller smukt sammen i denne servering, og særligt selleripureen giver lige det ekstra, der gør retten til noget særligt!

Udbytte
2 Personer
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 dl Polenta
4 dl Vand
50 g Parmesan
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Smør
1 Løg
2 spsk Madagaskarpeberkorn (grønne)
1⁄2 dl Alkohol (jeg brugte rom, men du kan sagtens bruge en anden slags alkohol (f.eks. cognac eller whiskey))
3 dl Rødvin
1 dl Portvin
3 dl Oksefond
1⁄2 dl Piskefløde
  Gastrik (eller eddike og sukker)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Polentafritter

Bring vandet i kog og tilsæt salt.

Når vandet koger, røres polentaen i lidt ad gangen under omrøring, så den ikke klumper.

Skru ned for varmen, når al polentaen er i gryden, og kog grøden under stadig omrøring.

Når grøden begynder at tykne, skrues der ned til lav varme.

Rør godt rundt og lad det simre i 10 minutter.

Kom grøden i en passende bøtte, så den stivnede grød ender med at blive cirka 2-3 cm høj. Her brugte jeg en brødform, men du kan også anvende et ildfast fad.

Sæt formen på køl, så grøden sætter sig og bliver stiv. Det tager cirka 2 timer.

Skær grøden ud til en passende pommes frites størrelse og tilbered dem i frituregryden ved 190 grader i 5-7 minutter. De skal være fine gyldne og sprøde.

Drys med salt, og de er klar til servering.

Har du ikke en frituregryde, eller vil du spare på fedtet, kan du pensle fritterne med olie og tilberede dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-35 minutter - afhængig af, hvordan din ovn virker.

 

Pebersauce

Hak løget og 1 spiseske madagascarpeberkorn.

Opvarm en gryde og sauter løg og peberkorn i smørret.

Tilsæt alkohol, sæt ild til grydens indhold og flamber (sluk for emhætten imens). 

Tilsæt 3 rødvin, portvin og oksefond løbende.

Lad saucen koge ind i 15-20 minutter og tilsæt 1/2 dl fløde, gastrik, salt og peber.

Lige før servering tilsættes resten af madagascarpeberkornene.

 

Hakkebøffer

Opvarm en stegepande.

Form kødet til 2 hakkebøffer og læg dem på den varme pande.

Jeg bruger ikke fedtstof, når jeg steger hakkebøffer. Er panden tilstrækkeligt varm, når kødet kommer på, vil der straks smelte noget fedt af under stegningen, hvorfor ekstra fedt er overflødigt. Det kræver dog, at du ikke bruger det helt magre kød med 3% fedt, men i stedet noget, der indeholder minimum 8% fedt. Kødet skal desuden ikke være koldt, når det steges, så tag det ud af køleskabet cirka 30 minutter inden stegning.

Steg bøfferne i 3 minutter på hver side på en brandvarm pande. På denne måde sikrer du dig, at kødet får en god stegeskorpe, da det på intet tidspunkt koger i stedet for at stege.

I denne opskrift har vi brugt kød fra en luksusoksehøjreb. Det, der var tilbage, da vi skar stegen ud til bøffer, blev hakket og brugt til hakkebøffer. Mindre kan dog også gøre det, og du kan sagtens få godt, friskhakket oksekød i supermarkedet. Vil du vide mere om, hvordan du steger den perfekte hakkebøf, så læs mere her.   

Når bøfferne er færdige, tages de af panden og drysses med lidt salt og peber.

Server straks!

 

Servering

Placer bøffen oven på en stor klat selleripure og server sammen med de sprøde polentafritter, pebersauce og gerne en grøn salat. 

Luksus hakkebøf

Luksus hakkebøf

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier