fbpx 🥩Luksus hakkebøf✅ | opskrifter | GastroFun.dk

Luksus hakkebøf

Luksus hakkebøf
Underrubrik
Serveret med knoldselleripure, polenta fritter og pebersauce
Beskrivelse

En skøn hverdagsret, hakkebøf, med et prÌg af luksus!

Vi  serverer her hakkebøffen med sprøde polentafritter, selleripure og en hurtig, men virkelig velsmagende, pebersauce.

Alle smagskomponenter spiller smukt sammen i denne servering, og sÌrligt selleripureen giver lige det ekstra, der gør retten til noget sÌrligt!

Udbytte
2 Personer
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
40 minutter
Ingredienser
1 dl Polenta
4 dl Vand
50 g Parmesan
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Smør
2 spsk Madagaskarpeberkorn (grønne)
1⁄2 dl Alkohol (jeg brugte rom, men du kan sagtens bruge en anden slags alkohol (f.eks. cognac eller whiskey))
3 dl Rødvin
1 dl Portvin
3 dl Oksefond
1⁄2 dl Piskefløde
  Gastrik (eller eddike og sukker)
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Polentafritter

Bring vandet i kog og tilsĂŚt salt.

Nür vandet koger, røres polentaen i lidt ad gangen under omrøring, sü den ikke klumper.

Skru ned for varmen, nür al polentaen er i gryden, og kog grøden under stadig omrøring.

Nür grøden begynder at tykne, skrues der ned til lav varme.

Rør godt rundt og lad det simre i 10 minutter.

Kom grøden i en passende bøtte, sü den stivnede grød ender med at blive cirka 2-3 cm høj. Her brugte jeg en brødform, men du kan ogsü anvende et ildfast fad.

SÌt formen pü køl, sü grøden sÌtter sig og bliver stiv. Det tager cirka 2 timer.

SkÌr grøden ud til en passende pommes frites størrelse og tilbered dem i frituregryden ved 190 grader i 5-7 minutter. De skal vÌre fine gyldne og sprøde.

Drys med salt, og de er klar til servering.

Har du ikke en frituregryde, eller vil du spare pü fedtet, kan du pensle fritterne med olie og tilberede dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 25-35 minutter - afhÌngig af, hvordan din ovn virker.

 

Pebersauce

Hak løget og 1 spiseske madagascarpeberkorn.

Opvarm en gryde og sauter løg og peberkorn i smørret.

TilsÌt alkohol, sÌt ild til grydens indhold og flamber (sluk for emhÌtten imens). 

TilsÌt 3 rødvin, portvin og oksefond løbende.

Lad saucen koge ind i 15-20 minutter og tilsÌt 1/2 dl fløde, gastrik, salt og peber.

Lige før servering tilsÌttes resten af madagascarpeberkornene.

 

Hakkebøffer

Opvarm en stegepande.

Form kødet til 2 hakkebøffer og lÌg dem pü den varme pande.

Jeg bruger ikke fedtstof, nür jeg steger hakkebøffer. Er panden tilstrÌkkeligt varm, nür kødet kommer pü, vil der straks smelte noget fedt af under stegningen, hvorfor ekstra fedt er overflødigt. Det krÌver dog, at du ikke bruger det helt magre kød med 3% fedt, men i stedet noget, der indeholder minimum 8% fedt. Kødet skal desuden ikke vÌre koldt, nür det steges, sü tag det ud af køleskabet cirka 30 minutter inden stegning.

Steg bøfferne i 3 minutter pü hver side pü en brandvarm pande. Pü denne müde sikrer du dig, at kødet für en god stegeskorpe, da det pü intet tidspunkt koger i stedet for at stege.

I denne opskrift har vi brugt kød fra en luksusoksehøjreb. Det, der var tilbage, da vi skar stegen ud til bøffer, blev hakket og brugt til hakkebøffer. Mindre kan dog ogsü gøre det, og du kan sagtens fü godt, friskhakket oksekød i supermarkedet. Vil du vide mere om, hvordan du steger den perfekte hakkebøf, sü lÌs mere her.   

Nür bøfferne er fÌrdige, tages de af panden og drysses med lidt salt og peber.

Server straks!

 

Servering

Placer bøffen oven pü en stor klat selleripure og server sammen med de sprøde polentafritter, pebersauce og gerne en grøn salat. 

Luksus hakkebøf

Luksus hakkebøf

Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, nür du deler dine resultater med os! NÌvn os med tagget @GastroFun.dk pü dine billeder pü Instagram, sü vi kan se, hvordan det gik.

Du kan ogsü bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmül eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĽ Instagram eller Facebook.

SvĂŚrhedsgrad
Sociale medier