fbpx 🍰🍫Luksus Gateau Marcel✅ | opskrift på GastroFun.dk

Luksus Gateau Marcel

Luksus Gateau Marcel
Underrubrik
Nem lækker fransk chokoladekage
Beskrivelse

Vores bud på Michel Michauds fantastiske chokoladedessert med en bund af bagt chokolademousse med chokolademousse hen over. 

Udbytte
1 Stk
Foreberedelsestid
23 timer, 18 minutter
Tilberedelsestid
30 minutter
Tid i alt
23 timer, 48 minutter
Ingredienser
280 g Mørk chokolade (Dette skal være at rigtig god kvalitet og min 70%)
280 g Smør
Vejledning

Smør en springform med smør og drys den med mel. Sæt til side til senere.

Smelt smør, chokolade og flormelis i en gryde over svag varme. Der skal røres jævnligt så det ikke  brænder på.

Hæld chokolade blandingen over i en stor skål, rør æggeblommerne ud i chokoladen til en lind masse.

Pisk æggehviderne stive, det tager noget tid.

Vend forsigtigt de piskede æggehvider i chokolademassen.

Hæld 3/4 dele af massen op i den smurte springform og bag den ved 170 grader alm. ovn i 30 min. Stil resten af chokolademassen til side.

Tag kagen ud af ovnene, og  lad kagen falde lidt sammen.

Hæld resten af chokolademassen ned over kagen og stil den på køl natten over.

Inden servering fjernes springformensring, kør en varm kniv rund i siden af kagen inden kageringen løsnes. For at sikre at den slipper uden at tage kage med sig.

Det er nu det viser sig om chokoladen var af god nok kvalitet. Er chokoladen for dårlig vil kagen løbe ud på bordet.

Drys kagen med kakao og server.

Gateau Marcel

Noter

Springformen vi brugte er fundet her.


Vi har også Michel Michauds originale Gateau Marcel opskrift på siden. Den kan du læse her.

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier