ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Løgtærte

MADSGLUNDE | 3. februar 2021
Karamelliseret løgtærte med tomat, mozzarella, basilikum og sprød Serrano

Karamelliseret løgtærte med tomat, mozzarella, basilikum og sprød Serrano skinke.

Det er lang tid siden vi har fået tærte herhjemme.

Herhjemme har vi lavet tærte med butterdej, men man kan også sagtens lave den med normalt tærtedej.

Håber I vil prøve min opskrift på løgtærte.


Antal: 2 personer

Løgtærte

Karamelliseret løgtærte med tomat, mozzarella, basilikum og sprød Serrano
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: madsglunde
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • Butterdej eller tærtedej - 1 plade
  • 4 stk. Løg
  • 2 clove Hvidløg
  • 1 spsk. Frisk timian hakket
  • 0.5 deciliter Hvidvinseddike
  • 3 deciliter Piskefløde
  • 3 stk. Æg
  • 2 stk. Tomater 3 hvis de er små
  • 1 stk. Bøfmozzarella
  • Smør til stegningen
  • Salt og peber

Topping

Sådan gør du

  • 1. Serranoskinke kommes på en bageplade og sættes i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter, til det er sprødt.
    2. Butterdejen puttes i en smurt tærteform og bages i 10 minutter på 175 grader.
    3. Løgene hakkes ud i grove både, hvidløg hakkes fint og kommes i en gryde med smør på mellemhøj varme til de er klare.
    4. Timian tilsættes sammen med sukker og eddike, nu skal det steges til det bliver gylden brun, smag til med salt og peber.
    5. Æg og fløde piskes sammen med salt og peber, løgene kommes i tærteformen, hvorefter æg/fløde kommes oven på.
    6. Sidst kommes skiver af tomater og mozzarella oven på.
    7. Bages i ovnen i 20-25 minutter på 200 grader til den er gyldenbrun og har sat sig.
    8. Frisk basilikum og stykker af en sprød skinke lægges ovenpå før servering.

Om forfatteren


Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer ??‍?

Følg mig på Instagram her.