fbpx ūüĆĪLinsedeller | opskrifter | GastroFun.dk

Linsedeller

Linsedeller
Sidst ændret:
Tirsdag den 10. september, 2019 - 14:18
Beskrivelse

Uanset om du har¬†inkorporeret en enkelt eller flere k√łdfri dage, eller om du har valgt at g√• 100% k√łdfri, s√• er der adskillige¬†gode k√łdfri alternativer derude.¬†

- og s√• beh√łver du slet ikke savne frikadellerne!

Du kan faktisk lave sk√łnne linsfrikadeller p√• mange af de ingredienser, du allerede har til at ligge i k√łkkenskabene.

Frikadeller, med eller uden k√łd, er i √łvrigt en VIRKELIG genial m√•de at f√• bugt med eventuelle sm√• rester, man end m√•tte have tilovers i sit k√łleskab.

Jeg synes for eksempel ofte, der er et par guler√łdder, som nemt bliver¬†gemt v√¶k og glemt bagerst i gr√łntsagsskuffen.¬†

- og så kan du servere linsedellerne på akkurat samme måde, som du ville med de helt almindelige deller.

Burger med linsefrikadeller, l√łgmarmelade, bacon og mayo

Lige denne portion linsedeller serverede jeg i en hammerl√¶kker burger med hjemmelavet mayo¬†og¬†l√łgmarmelade.

Jeg brugte godt nok en anden opskrift til burgerbollerne, men jeg kan helt sikkert anbefale at lave disse fantastiske hjemmelavede brioche boller!

Undrer du dig forresten over, hvad det er for noget, der gemmer sig på toppen af burgeren, lige dér under overbollen?

Jep, det er bacon. Jeg ved det, jeg ved det...

Min mand og jeg er jo hverken veganere eller vegetarer, men vi er bestemt heller ikke blege for at nedbringe vores k√łdforbrug - alts√• i ny og n√¶! At min mand i virkeligheden er inkarneret k√łdelsker, kan man ALDRIG tage fra ham.

Burger med linsefrikadeller, l√łgmarmelade, bacon og mayo

Han grinede dog herligt af mig, da jeg præsenterede denne "vegetarburger" med - nå ja - bacon.

Mangler du forresten lidt fif til at lave den HELT perfekte bacon, så har min kære husbond knækket koden til den - okay, han fik faktisk fiffet overbragt fra en virkelig genial og dygtig baconista. Du finder metoden lige her.

Vores datter var desuden helt pjattede med linsedellerne, s√• de er ogs√• b√łrnegodkendt! Til hende lavede jeg dem dog i sm√•,¬†b√łrnevenlige st√łrrelser.

Sværhedsgrad
Udbytte
3 personer
Forberedelsestid
7 minutter
Tilberedelsestid
10 minutter
Hviletid
1 time
Tid i alt
1 time, 17 minutter
Ingredienser
40 g L√łg
1 dl Linsemel
1 dl Havregryn
1⁄2 dl Sesamfr√ł
2 tsk Groft salt
1 tsk Peber
1⁄2 tsk Citronsaft
2 dl Vand
  Olie (smagsneutral - til stegning)
Vejledning
  1. Skyl peberfrugt og guler√łdder og pil l√łget.
  2. Riv peberfrugt, guler√łdder og l√łg p√• den grove side af rivejernet.
  3. Find en stor skål.
  4. Bland linsemel, havregryn, sesamfr√ł, chilipulver, salt, peber og¬†cayennepeber sammen i sk√•len.
  5. Pres hvidl√łget ned i sk√•len til de t√łrre ingredienser og tilf√łj citronsaft, vand og de revne gr√łntsager.
  6. Vend det hele sammen med en ske.Linsedeller
  7. Stil linsefarsen¬†p√• k√łl i en halv times tid, s√• den kan st√• og tr√¶kke og samle sig. Du kan ogs√• v√¶lge at bruge farsen med det samme, men den bliver endnu bedre af at f√• lov at tr√¶kke.
  8. Tag farsen ud af k√łleskabet cirka 30 minutter inden tilberedning. Det g√łr du, fordi kolde ting p√• en varm pande vil afgive en stor m√¶ngde saft og dermed f√• tingene til at koge - og det er jo bestemt ikke hensigten med deller!
  9. Find en god, stor pande og t√¶nd komfuret p√• h√łj varme.
  10. Kom olie på den varme pande.
  11. Form linsedellerne med en spiseske. Du bestemmer i princippet selv, om du vil forme alle dellerne p√• samme tid og komme dem p√• panden p√• √©n gang, men jeg plejer at forme og s√¶tte dem p√• panden √©n delle ad¬†gangen. Grunden til d√©t er, at panden ellers risikerer at blive nedk√łlet af de mange kolde deller, hvilket igen vil s√¶nke chancen for, at de f√•r en god stegeskorpe - og en god stegeskorpe er alts√• bare HELT essentiel, s√¶rligt i k√łdfri dunser.¬†Jeg bruger i √łvrigt hellere en pande for meget end √©n for lidt, igen for at undg√• at temperaturen p√• panden skal falde.
  12. Steg dellerne på den rygende varme pande.Linsedeller
  13. Lad linsedellerne få en god, lækker skorpe. Jeg gav de store deller cirka 5 minutter på hver side, mens de små fik cirka 3 minutter på hver side.Linsedeller
  14. Velbekomme!
Kategori

Mad

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier
Læs også
Linsefrikadeller
Opskrift
Susanne
Sund hverdagsmad
Artikel
Redaktion
Frikadeller med linsemel
Opskrift
Anette
Vafler med linsemel
Opskrift
Anette