Langtidshævet brød

Langtidshævede brød
Sidst ændret:
Fredag den 16. oktober, 2020 - 13:59
Beskrivelse

Hjemmebagte flutes, veleget som sandwichbrød til madpakken. Brødet kan mixes sammen en aften og langtidhæve natten over, på den måde oplever man det bedste resultat og et lækkert fyldigt brød. 

Sværhedsgrad
Udbytte
6 stk.
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
12 timer, 10 minutter
Ingredienser
5 dl Vand (lunkent)
1⁄4 Gær
1 tsk Sukker
1 spsk Groft salt
1⁄2 dl Olie
600 g Hvedemel
Vejledning

Sukker, gær og salt røres ud i vandet. 

Cirka halvdelen af melet tager du, og røre inden olien røres i dejen.

Derefter tilsættes det resterende mel, og dejen æltes sammen i en røremaskine cirka 15 minutter. 

Put dejen i en skål, dækket af husholdningsfilm, og lad dejen hæve natten over. 

Næste dag

Dejen hældes ud på et meldrysset bord, og foldes ind over sig selv. 

Tag dejen og del den i de ønskede størrelser. 

Form dejen til flutes, og sæt dem på en bageplade.

Lad brødene hæve imens du varmer ovnen op til 250 grader varmluft. 

Brødene bages i ovnen 8-10 minutter på 220 grader, i midten af ovnen.

Tag dem ud, og lad dem køle af. 

Langtidshævede boller

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier