fbpx Langtidshævet brød 🍞 | opskrifter | GastroFun.dk

Langtidshævet brød

Langtidshævede brød
Sidst ændret:
Mandag den 28. januar, 2019 - 10:48
Beskrivelse

Hjemmebagte flutes, veleget som sandwichbrød til madpakken. Brødet kan mixes sammen en aften og langtidhæve natten over, på den måde oplever man det bedste resultat og et lækkert fyldigt brød. 

Sværhedsgrad
Udbytte
6 stk.
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
10 minutter
Tid i alt
12 timer, 10 minutter
Ingredienser
5 dl Vand (lunkent)
1⁄4 Gær
1 tsk Sukker
1 spsk Groft salt
1⁄2 dl Olie
600 g Hvedemel
Vejledning

Sukker, gær og salt røres ud i vandet. 

Cirka halvdelen af melet tager du, og røre inden olien røres i dejen.

Derefter tilsættes det resterende mel, og dejen æltes sammen i en røremaskine cirka 15 minutter. 

Put dejen i en skål, dækket af husholdningsfilm, og lad dejen hæve natten over. 

Næste dag

Dejen hældes ud på et meldrysset bord, og foldes ind over sig selv. 

Tag dejen og del den i de ønskede størrelser. 

Form dejen til flutes, og sæt dem på en bageplade.

Lad brødet hæve imens du varmer ovnen op til 250 grader varmluft. 

Bollerne bages i ovnen 8-10 minutter på 220 grader, i midten af ovnen.

Tag bollerne ud, og lad dem køle af. 

Langtidshævede boller

Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:


Se f.eks. hvordan du folder toastbrødsdej her:

Sociale medier