fbpx ✅Langtidshævet boller | opskrifter | GastroFun.dk

Langtidshævet boller

Langtidshævet boller
Underrubrik
Lækre morgenboller med minimum arbejde
Beskrivelse

Så nemme og lækre boller, burde tage længere tid og kræve meget mere tid. Men her er det ikke tilfældet.

Så find skålen og skeen fra og kom igang, med at forkælede både familien, venner og dig selv.

Udbytte
6 stk
Forberedelsestid
12 timer
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
12 timer, 20 minutter
Ingredienser
1 tsk Tørgær
3 dl Vand (Koldt vand)
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
2 spsk Olie
500 g Hvedemel
Vejledning

Kom vand, gær, salt, sukker og olie op i en skål og rør det let sammen.

Tilsæt melet lidt ad gangen.

Når alt melet er rørt i, er dejen klistret og lidt sej.

Dæk dejen med film og lad dejen stå ved stuetemperatur natten over.

Næste morgen vendes dejen ud på et meldrysset bord.

Fold dejen ind over sig selv 2-3 gange, til den ligger som et lille brød.

Del dejen i 6 stk og kom de små boller på en bageplade med bagepapir.

Sæt dem i en kold ovn og sæt ovnen til 230 grader (alm. ovn).

Bag bollerne i cirka 20 minutter, eller til bollerne er gyldne og sprøde udenpå.

Lad bollerne køle lidt af på en bagerist, inden de serveres.

Langtidshævet boller

Kategori
Sværhedsgrad
Sociale medier
Læs også
Gær og bagning
Artikel
Redaktion