fbpx ✅Lækre bløde bamseboller/fødselsdagboller | opskrifter | GastroFun.dk

Lækre bløde bamseboller/fødselsdagboller

Lækre bløde bamsebollerfødselsdagboller
Sidst ændret:
Mandag den 16. november, 2020 - 13:52
Beskrivelse

Jeg har bare en svaghed for hjemmebag, jeg elsker simpelthen bare duften af nybagte boller der osser i hjemmet bagefter.

Det dufter simpelthen bare af hygge🌱

Og sĂĄ smager det jo sĂĄ dejligt.

Lækre bløde bamseboller/fødselsdagboller

Sværhedsgrad
Udbytte
18 stk.
Forberedelsestid
2 timer, 15 minutter
Tilberedelsestid
20 minutter
Tid i alt
2 timer, 35 minutter
Ingredienser
50 g Gær
4 dl Mælk (stuetemperatur)
200 g Smør (stuetemperatur)
1 dl Honning
1000 g Hvedemel
1 Æg (sammenpisket, til pensling)
Vejledning

Kom gær, honning og mælk i skålen på røremaskine, og opløs gæren heri.

Tilføj smør, æg og vanilje og rør rundt 1 minut.

Tilføj nu alt melet og lad røremaskinen ælte til dejen slipper kanten.

Når dejen har sluppet kanten skal den ælte yderligere 5 minutter på middel fart.

Lad dejen hæve 1,5 time under et rent klæde på køkkenbordet.

Form bollerne og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir, lad bollerne efterhæve under et klæde 30 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg.

Sæt bollerne ind i den forvarmet ovn i 20 minutter.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Kategori

Se f.eks. hvordan du folder franskbrødsdej her:

Sociale medier