fbpx Kylling i stegeso 🍗 | opskrifter | GastroFun.dk

Kylling i stegeso

Kylling i stegeso
Beskrivelse

Kylling i rømertopf:

Lækker og saftig helkylling som passer sig selv i ovnen, efter blot 20 minutters forberedelse. 

Helkylling er perfekt til når man får gæster i huset, der er nok til alle og det smager fantastisk.

Udbytte
4 Portioner
Foreberedelsestid
20 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 30 minutter
Tid i alt
1 time, 50 minutter
Ingredienser
1 Hel Kylling (Eller ungehane - Cirka 1.500g)
  Krydderier (Salt og friskkværnet peber)
1 bdt Persille
250 g Rødbeder
4 fed Hvidløg
75 g Smør
4 Timian (Kviste)
  Revet skal af 1 citron (Usprøjtet)
2 1⁄2 dl Hvidvin
Vejledning

Start med og tage din kylling ud, og placer den på et spækbræt.

Tag din persille og din salt.

Tag dit persillebundt og stop i enden på kyllingen. Salt kyllingen godt ind efterfølgende.

Skær dine grøntsager ud i former efter eget ønske. 

Placer dine grøntsager i dit fad, og placer kyllingen ovenpå.

Tilsæt et par klatter smør til toppen af kyllingen, sammen med et par timiankviste for smag. 

Tilsæt derefter din hønsefond samt hvidvin til fadet.

Kyllingen er nu klar til at komme i ovnen.

Dæk toppen af fadet til, og giv kyllingen 1 ½ time på 200 grader.

Når kyllingen er ude af ovnen, tager du væsken fra dit fad, og hælder i en gryde.

Jævn væsken i gryden, til den bliver som ønsket. 

Top saucen af med lidt kulør, også er den klar til servering sammen med resten.

Römer Kylling

Römer Kylling

Römer Kylling

Römer Kylling

Sauce

Römer Kylling

Noter

Se hele opskriften på min Youtube kanal her.

Source

Følg min kanal på Youtube her.

Sociale medier