fbpx ✅Kylling i ovn | opskrifter | GastroFun.dk

Kylling i ovn

Kylling i ovn
Sidst ændret:
Onsdag den 22. april, 2020 - 11:13
Beskrivelse

Gastronomisk førstehjælp😷👨‍🍳

Jeg kan rigtig godt lide at stege kylling ovenpå kartofler og rodfrugter, som opsuger fedt, saft og smag fra kyllingen.

Løgismose frilandskyllingen er god til prisen og har en lækker kødstruktur.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 personer
Forberedelsestid
5 minutter
Tilberedelsestid
1 time, 5 minutter
Tid i alt
1 time, 10 minutter
Ingredienser
1 Hel Kylling (god frilands eller ØKO kylling)
3 fed Hvidløg
1 kg Kartofler
1 kg Rodfrugter (blandede med f.eks. løg eller græskar)
  Jomfruolivenolie (lidt)
Vejledning

Skræl og skær rodfrugter i grove stykker og vend med lidt olivenolie, krydr med salt og kom dem i en bradepande.

Læg kyllingen ovenpå og kom skiver af citron, hakket hvidløg og rosmarin på toppen.

Dryp lidt med olivenolie, citronsaft og salt.

Bag i forvarmet ovn ved cirka 175 grader cirka 1 time til kyllingen er gennemstegt.

Læg kyllingen på et skærebræt og giv rodfrugterne et hak på høj varme et par minutter til de er godt brunede.

Skær kyllingen ud og server sammen med rodfrugterne, tzatziki og grøn salat.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Læs også
Hel landkylling i ovn
Opskrift
Anette
Ovnstegt kylling med citron og hvidløg
Opskrift
Anne Mette Autzen
Sous vide hel kylling
Opskrift
Plindstrup
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier